Putojantis sausas
"Les Sillons" yra ypatingas šeimos projektas - tai pirmasis jų vynas iš vieno vynuogyno ir vienintelis jų gaminamas šampanas brandinamas ąžuole.
‘Chardonnay‘ vynuogės renkamos iš labai mažo sklypo, esančio "Chouilly" kaimelyje šiaurės vakaruose vadinamo Derrière Partelaine. Prieš antrinę fermentaciją butelyje vynas 8 mėnesius brandinamas ąžuolo statinėje, o prieš išpilstymą dar 60 mėnesių brandinamas su nuosėdomis. „Les Sillons“ puikiai bręsta ir gali būti laikomas iki 15 metų.
Šampanas kvepia pyragais, kruasanais bei keptu obuoliu su prieskoniais. Atsiskleidžia pikantiška rūgštis bei smulkūs ir energingi burbuliukai. Poskonis kiek mieliškas, primena pyragaičius.
Šampanas su mažesniu sulfitų kiekiu: 55mg/l.
Rūgšties kiekis: 7,4 g/l.
Dozažas: 5,4 g/l.
Tiekti 6–8°C prie austrių, minkštų sūrių arba gerti kaip aperityvą.
Intoxicating golden apple, peach and toffee with some lingering nimble buzzy lemon and a core of doughy meringue. Attractive and creamy with a bustling effevescence.
1991 metais įkurti „Legras & Haas“ šampano namai, vadovaujami brolių Rémi, Olivier ir Jérôme Legras, per kelis dešimtmečius tapo vienu ryškiausių vardų Šampanės regione. Įsikūrę Chouilly kaime, šiauriniame Côte des Blancs krašte, jie puoselėja išskirtinį šios Grand Cru klasifikacijos vietovės terroir. Šeimos šaknys, siekiančios kelias kartas, ir atidumas detalėms leido sukurti šampanus, kurie atspindi tiek tradicijas, tiek inovatyvų požiūrį į vyndarystę. „Legras & Haas“ valdo 18 ha vynuogynų Chouilly apylinkėse, kur auginamos tik ‘Chardonnay’ vynuogės, taip pat turi sklypų kituose prestižiniuose regionuose, tokiuose kaip Les Riceys ir Vitry-le-François.
Brolių trijulė, vadovaudamasi pagarba gamtai ir kruopščiu darbu, siekia atskleisti kiekvieno vynuogyno unikalumą, išlaikydami aukščiausią kokybę tiek vynuogynuose, tiek vyninėje. Jų tikslas – kurti šampanus, kurie ne tik džiugintų iš karto, bet ir turėtų potencialą ilgai bręsti, atskleisdami vis naujus skonio niuansus.
Vyno stilius
„Legras & Haas“ šampanai yra elegantiški, harmoningi, pasižymintys išskirtiniu balansu ir gebėjimu atspindėti savo kilmės terroir.
Prestižiniai vynuogynai
„Legras & Haas“ šampano namų stiprybė – išskirtiniai vynuogynai, esantys prestižiniuose Šampanės regionuose. Tarp jų išsiskiria:
Šių vynuogynų terroir įvairovė leidžia broliams Legras kurti šampanus, kurie atspindi skirtingų vietovių charakteristikas, išlaikant vieningą stilių ir kokybę.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vienas didžiausių „Legras & Haas“ šampanų privalumų – jų universalumas. Šampanai yra malonūs ir subalansuoti vos išleisti į rinką, todėl puikiai tinka mėgautis jaunystėje. Tačiau jų struktūra ir rūgšties balansas užtikrina puikų brandinimo potencialą. Laikui bėgant, šampanai atskleidžia vis kompleksiškekompleksiškesnius aromatus – nuo prinokusių vaisių ir medaus iki subtilių riešutų ir mineralinių natų, išlaikydami eleganciją ir gaivumą.
Be Chouilly, jų vynuogynai driekiasi ir kituose išskirtiniuose regionuose, pavyzdžiui, Les Riceys ir Vitry-le-François.
Atidumas ir kruopštumas tiek vynuogynuose, tiek vyninėje lemia, kad „Legras & Haas" šampanai puikiai bręsta - su laiku, skoniai keičiasi, atsiranda kompleksiškesni, daugiau niuansų turintys aromatai, kuriuos puikiai atsveria išraiškingas minerališkumas.