Vilnius

Klaipėda

Domaine Drouet Pineau des Charentes Rouge Cuvee Mathilde 2018 AOC

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Pastiprintas saldus

Domaine Drouet Pineau des Charentes Rouge Cuvee Mathilde 2018 AOC

51,00

Aprašymas

Pastiprintas raudonasis saldusis vynas iš Konjako regiono - viena geriausiai išsaugotų Prancūzijos paslapčių.

"Mathilde", tai dedikacija dukrai, gaminama tik iš geriausių metų derliaus. Vynas brandinamas 18 mėnesių ąžuolo statinėje. 

Aromatuose dominuoja konservuoti vaisiai, želė, raudonųjų vaisių džemai. Skonis pilnas saldžių Morello vyšnių, itin gaivus, aksominis. Žodžiais neapsakomas patirimas. 

Likutinio cukraus kiekis: min. 125 g/l. 

Gamintojas rekomenduoja atidarius laikyti šaldytuve ir suvartoti per 3 mėnesius. 

Patiekimas

Patiekite 12 - 14 °C kaip aperityvą, prie juodojo šokolado fondanto pagardinto vyšniomis.

 

Apie gamintoją

„Domaine Drouet“ – tai prestižinis šeimos valdomas ūkis pačioje Konjako regiono širdyje, garsėjantis ne tik autentišku gamybos stiliumi, bet ir ypatingu dėmesiu kiekvienai detalei – nuo vynuogių kilmės iki distiliavimo proceso. Įkurtas XIX a., šis ūkis tęsia kelių kartų tradiciją, darniai derindamas paveldą su šiuolaikinėmis praktikomis. „Domaine Drouet“ išsiskiria aiškia vizija – kurti aukščiausios kokybės konjaką, atspindintį ir terroir savitumą, ir meistrystę, perduodamą iš kartos į kartą.

Gamybos filosofija

Ūkis apima 40 hektarų vynuogynų dviejose prestižiškiausiose Konjako apeliacijose: 70 % jų yra Grande Champagne, o 30 % – Petite Champagne teritorijose. Tai leidžia gaminti itin rafinuotą, struktūrišką konjaką su išskirtiniu brandinimo potencialu. Vynuogynuose puoselėjama tvari žemdirbystė – be cheminių trąšų ar pesticidų, užtikrinant dirvožemio gyvybingumą ir vynuogių kokybę. Naudojamos tik rankomis rinktos ‘Ugni Blanc’ vynuogės, kurios pasižymi natūralia rūgštimi ir subtilumu – idealiai tinkančios distiliacijai.

Stilius

„Domaine Drouet“ konjakai atspindi sudėtingą ir elegantišką stilių, kuriame dominuoja balansas tarp vaisių natų, gėliškumo ir brandinimo suteikiamo gilumo. Jaunesni konjakai pasižymi citrusinių vaisių, baltų gėlių, šviežio vynuogių sulčių tonais, o senesni – gilesniu charakteriu: riešutų, vanilės, odos, tabako ir džiovintų vaisių niuansais. Visi konjakai dvigubai distiliuojami mažose varinėse talpose ir ilgai brandinami Prancūziško ąžuolo statinėse – nuo 5 iki 30 metų, priklausomai nuo kategorijos.

Prestižiniai plotai

Didžiausias „Domaine Drouet“ išskirtinumas – tai vynuogynų vieta. Grande Champagne, laikoma geriausia konjako zona. Ji suteikia gėrimui ypatingą švelnumą, kompleksiškumą ir ilgaamžiškumą. Petite Champagne papildo šį profilį šiek tiek lengvesniu, vaisiškesniu charakteriu. Šių dviejų regionų sinergija leidžia sukurti konjaką, kuris vertinamas tiek dėl iškart atpažįstamo stiliaus, tiek dėl didelio brandinimo potencialo.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

„Domaine Drouet“ konjakai yra universalūs – juos galima mėgautis tiek jaunystėje, vertinant jų šviežumą ir vaisiškumą, tiek po ilgo brandinimo, kai atsiskleidžia gylis ir kompleksinis charakteris. Kiekvienas gėrimas brandinamas Prancūziško ąžuolo statinėse, kuriose konjakas įgauna subtilumo, minkštumo ir elegancijos – tai tikra patirtis tiek mėgėjui, tiek patyrusiam žinovui.

Domaine Drouet Prancūzija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti