Vilnius

Klaipėda

  • James Suckling

    92 / 100

Mauro Molino Gallinotto Barolo DOCG 2019 1,5L

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Mauro Molino Gallinotto Barolo DOCG 2019 1,5L

146,00

Aprašymas

Vynas daromas iš atskiro Gallinoto vynuogyno uogų, augančių kalkingo molio dirvoje, pietų/ pietvakarių ekspozijoje.

 Maceracija vykdyta 10 dienų, fermentacija - 20 dienų nerūdijančio plieno talpose, malolaktinė fermentacija ir 18 mėnesių brandinamas vyko naujose prancūziško ąžuolo statinėse.

Vidutinio intensyvumo granato spalvos vynas pasižymi sodriu ir kompleksišku aromatu, kuriame dominuoja raudonos uogos (vyšnios, bruknės, avietės), juodieji serbentai, kurie  persipina su saldžių prieskonių bei skrudinimo natomis. Burnoje juntama gaivi rūgštis, daug sodrių taninų, intensyvus ir kompleksiškas skonis bei ilgas prieskoniškas poskonis.

Patiekimas

Patiekti 16-18 °C temperatūros prie žvėrienos, sodrių mėsos patiekalų su grybų padažu bei kietų sūrių, tokių kaip Manchego, Parmigiano Reggiano ar Pecorino al Tartufo.

Vertinimas

92 / 100

James Suckling

Orange peel, rose petals, sour cherries and balsamic on the nose, evolving to chocolate and hazelnuts. Creamy and inviting, with a full body, fine-grained tannins, and a tasty, nutty finish. Drink from 2025.

Apie gamintoją

 

Vyninė „Mauro Molino“ įkurta 1953 m., netoli senojo Šv. Martyno vienuolyno Pjemonte, Italijoje. Jai priklauso 10 hektarų vynuogynų, iš kurių daugiau nei pusę užima Nebbiolo veislės vynmedžiai. Taip pat auginama apie 2,6 ha Barbera, maždaug po pusę hektaro Dolcetto ir Chardonnay vynuogių.

Didžiausias vyninės pasididžiavimas – Vigna Conca ir Vigna Gancia vynuogynai, kurių derlius skirtas aukštos kokybės Barolo gamybai.

Nuo 1978 metų vyninei vadovauja Mauro Molino – enologas, baigęs mokslus Albos institute. Nors vyninė nedidelė, jos vynai pelnė tarptautinį pripažinimą. Vyno kritikas Robertas Parkeris taip atsiliepė apie Mauro Molino Barolo:

„...skonio vaisinė bomba! Masyvūs, koncentruoti vynai, kuriuos galima brandinti ilgiau nei 20 metų.“

Šiuo metu vyninę valdo šeima, kuri deda didelį akcentą į tvarumą: integruotas vynuogynų ligų valdymas, minimalus sieros ir vario naudojimas, organinių trąšų naudojimas, natūrali žolių plokštuma tarp vynmedžių, taip pat minimalus SO₂ kiekis vynuose.

 

Azienda Agricola  Mauro Molino

Azienda Agricola Mauro Molino

Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti