Raudonasis sausas
La Baronia vynuogyne sirpstančios vynuogės skintos rankomis rugsėjo mėn. Vynuogyno dirvožemio tipas - sąnašinis, vietomis gausus kalkakmeniu.
Maceracija truko 7 dienas ( 25 ̊ C temperatūroje ), brandinta nerūdijančio plieno talpose.
Intensyvios rubino spalvos vynas kvepia baltaisiais pipirais, viduržemio jūros prieskoniais, pelargonijomis, mirtomis. Burnoje vynas minkšto kūno, šilkinės tekstūros, tinkamai atskleidžiantis senovės Sicilijos vynuogės veislės stilių.
Brandinimo potencialas iki 7 metų.
Tiekti 16–18 °C prie raudonos mėsos troškinių su miško grybais, kepsnių, ant griliaus keptų jautienos dešrelių, brandintų sūrių.
Planeta: Sicilijos vyndarystės renesansas ir pasaulinis prekės ženklas
„Planeta“ vyninė, kurią įkūrė pusbrolis Alessio su pusseserėmis Francesca ir Santi, tapo ne tik žinoma šeimos pavarde, bet ir pasaulyje žinomu prekės ženklu. Vyninė simbolizuoja Sicilijos vyndarystės renesansą, kuris prasidėjo prieš kelis dešimtmečius ir tęsiasi iki šiol, kurdama ne tik išskirtinius vynus, bet ir visos salos vyndarystės atgimimą.
Vynuogynai ir alyvuogių giraitės Sicilijoje
„Planeta“ vyninė turi šešias vynines, įsikūrusias skirtingose Sicilijos provincijose. Bendras vynuogynų plotas siekia 390 ha. Be to, vyninė valdo 93 ha alyvuogių giraičių.
Įvairovė ir kokybė: 21 vyno rūšis ir aukščiausios klasės alyvuogių aliejai
„Planeta“ gamina 21 skirtingą vyno rūšį, įskaitant tiek vietines, tiek tarptautines vynuogių veisles, atitinkančias įvairius skonio pageidavimus ir progas. Vyninė taip pat gamina tris aukščiausios klasės alyvuogių aliejaus rūšis, kurie pelnė aukštus įvertinimus.
Pasauliniai įvertinimai
„Planeta“ vynai nuolat sulaukia tarptautinio vyno ekspertų pripažinimo. Net 18 jų buvo įvertinti trimis taurėmis (tre bicchieri - aukščiausias įvertinimas) Italijos vyno gide „Gambero Rosso“. Tai liudija apie aukščiausią vyno kokybę ir išskirtinumą, kuris nuolat patenkina tiek profesionalų, tiek vyno mėgėjų lūkesčius.
„Planeta“ ne tik pagerbė Sicilijos vyndarystės tradicijas, bet ir išplėtė jas į pasaulinius vyno rinkos standartus, kurdama vynus, kurie atspindi salos širdį ir šiuolaikinius vyndarystės pasiekimus.