Raudonasis sausas
Bellacolonna – išskirtinis vynas, pagamintas norint pažymėti vyninės 20-ąsias metines. vynmedžiai kilę iš 3 hektarų dydžio vynuogyno, esančio aukščiausioje Calderara Sottana dalyje, netoli Randazzo miesto, 600-650 metrų virš jūros lygio. Jie buvo pasodinti 2006 ir 2007 metais, itin skurdžiame, akmeningame vulkaniniame dirvožemyje.
Vynas brandinamas, įskaitant malolaktinę fermentaciją, 14 mėnesių prancūziško ąžuolo statinėse. Prieš išpilstant į butelius, vynas papildomą praleidžia 1 mėnesį nerūdijančio plieno talpose.
Šis vynas intensyvios rubino spalvos, aromate atsiskleidžia vyšnių, aviečių, braškių bei rožių žiedlapių kvapai. Kompleksiškumo suteikia prieskonių akcentai. Burnoje išsiskiria puiki struktūra bei ilgas raudonųjų uogų poskonis.
Patiekite 16-18 °C temperatūros su klasikiniais pastos patiekalais, lazanija arba šviežiais sūriais.
Tenuta delle Terre Nere – tai prestižinė Sicilijos vyninė, įsikūrusi ant Etnos ugnikalnio šlaitų, šiaurinėje jo dalyje, netoli Randazzo miestelio. Tai viena iš pirmųjų ir labiausiai pripažintų vyninių, kurios veikla orientuota į šio unikalaus terroir‘o (dirvožemio, klimato ir vietovės) išnaudojimą kokybiškam vynui kurti.
Pagrindinė informacija apie Tenuta delle Terre Nere:
Įkurta: pradėta vystyti apie 2002 m., įkūrėjas – Marco de Grazia, žinomas Italijos vyno ambasadorius.
Vietovė: šiauriniai Etnos šlaitai, apie 600–1 000 m aukštyje virš jūros lygio.
Dirvožemis: vulkaninės kilmės – turtingas mineralais, akmenuotas, labai įvairus net ir skirtinguose sklypuose.
Vynuogių veislės:
Raudonosios: Nerello Mascalese (pagrindinė), Nerello Cappuccio.
Baltosios: Carricante (dažniausiai Etna Bianco vynuose).
Išskirtinumai:
"Cru" filosofija: Tenuta delle Terre Nere viena pirmųjų Etnos regione pradėjo gaminti vynus pagal Burgundijos stilių – atskirai iš kiekvieno "cru", t.y. pavienių vynuogynų, tokių kaip Calderara Sottana, Feudo di Mezzo, Guardiola, San Lorenzo, Santo Spirito ir kt.
Ekologiška praktika: vynuogynai tvarkomi laikantis ekologinės žemdirbystės principų, rankinis derliaus nuėmimas.
Stilius: vynai elegantiški, subtilūs, minerališki, turintys Burgundišką charakterį – ypač Nerello Mascalese vynai, dažnai lyginami su Pinot Noir dėl savo struktūros ir aromatinio profilio.
Populiariausi vynai:
Etna Rosso – bazinis, bet labai kokybiškas raudonas vynas.
Etna Bianco – elegantiškas baltasis, pagrįstas Carricante vynuogėmis.
Cru Etna Rosso vynai – premium klasės raudonieji iš konkrečių vynuogynų, skirtingi charakteriu, bet visada rafinuoti.