Vilnius

Klaipėda

  • James Suckling

    93 / 100

Aalto Ribera del Duero DO 2022 (En Primeur)

Raudonasis sausas

Aalto Ribera del Duero DO 2022 (En Primeur)

51,00

Aprašymas

Ieškantiems vyno, kuriame susilieja gili tradicija ir modernus meistriškumas, „Aalto Ribera del Duero DO 2022“ yra išskirtinis pasirinkimas – šis vynas įkūnija Ribera del Duero regiono terroir turtingumą ir yra itin vertinamas dėl savo elegancijos, tvirtos struktūros bei puikaus balanso, todėl puikiai tiks tiek gurmanams, tiek kolekcininkams.

Šis vynas pagamintas iš senų, 40–80 metų amžiaus „Tinta Fina“ (Tempranillo) vynmedžių uogų, kurios suteikia vynui koncentraciją ir gylį, atspindėdamos ilgametę regiono vynuogininkystės patirtį.

Vynas kilęs iš Ribera del Duero regiono, garsėjančio savo kalkakmenio, molio ir žvyro dirvožemiu bei kontinentiniu klimatu su dideliais dienos ir nakties temperatūrų svyravimais, kas užtikrina vynuogių intensyvumą ir subalansuotą rūgštį; 2022 m. derlius išsiskiria puikiu uogų prinokimu ir harmonija.

Aromate dominuoja koncentruoti raudonų uogų – vyšnių, aviečių – kvapai, papildyti subtiliomis prieskoniškomis ąžuolo natomis, kurios atsiskleidžia dėl 18 mėnesių brandinimo prancūziško ir amerikietiško ąžuolo statinėse, suteikiančiose vynui sudėtingumo ir elegancijos.

Skonyje vynas yra tvirtos struktūros, tačiau elegantiškas ir puikiai subalansuotas, pasižymintis švelniu, minkštu profiliu, kuriame koncentruoti vaisių skoniai persipina su šilkiniu taninų pojūčiu ir ilgai išliekančiu prieskonių poskoniu.

Šis vynas turi potencialą brandintis dar 10–15 metų, laikui bėgant atskleisdamas dar sudėtingesnius odos, tabako ir vanilės aromatus.

Patiekimas

Tiekti 14 - 16°C temperatūros, idealiai tinka prie jautienos ar erienos kepsnių, ypač keptų ant grotelių, taip pat ir prie žvėrienos patiekalų.

Vertinimas

93 / 100

James Suckling

Apie gamintoją

AALTO gimė 1999 metais, kuomet Mariano García – itin gerbiamas vyndarys 30 metų kūręs garsiausius Ispanijos Vega Sicilia vynus ir Javier Zaccagnini – Ribera del Duero apeliacijos ilgametis direktorius, nusprendė pradėti labai ambicingą projektą: padarytį vyną kuris per 15-20 metų pasiektų geriausiųjų pasaulyje vynų kokybę.
Jiems tai pavyko ir ženkliai greičiau nei planuota. Šiuo metu jų AALTO bei retasis AALTO PS pripažįstami kaip vieni geriausių Ispanijos vynų. AALTO sėkmės paslaptis, itin kruopščiai atrinkti maži (iki 1ha) senų vynuogynų (40-80 m. amžiaus) ploteliai Ribera apeliacijoje 750-900m. virš jūros lygio ir žinoma meistriška vyndarystė. Vyninės stilius modernus.

Jums galėtų patikti