Vynas daromas iš senų vynmedžių uogų, skintų rankomis. Fermentacija vykdyta su savomis kiekvienos veislės mielėmis: kiekviena veislė atskirai 28 dienas 16ºC temperatūroje. Antroji fermentacija su nuosėdomis butelyje vyko 6 metus, nuolat palaikant 17ºC temperatūrą. Nuosėdų pašalinimo data rašoma butelio galinėje etiketėje. Ilgai brandinamas vynas įgauna skrebučio, prinokusių vaisių, keptų obuolių natų. Vynas demonstruoja brandą, tačiau didžiuojasi ir gaiva.
Likutinis cukraus kiekis:1g/l.
Rūgšties kiekis: 5,8g/l.
Tiekti 7 - 8°C temperatūros prie ikrų, rūkytų užkandžių, žuvies, foie-gras, brandintų sūrių.
„Agusti Torello Mata“ – vienas žymiausių kavos (cava) gamintojų. Vyninę valdo du broliai ir sesuo. Jų tėvas, legendinės kavos „Kripta“ kūrėjas, jau išėjo į pensiją, bet vis dar dalyvauja vyninės veikloje. Pats Agusti Torello yra atsakingas už Katalonijos someljė ruošimą, tad jo požiūris į vyno ir maisto derinimą yra ypatingas. Vyninės siekia savo vyną parduoti tik geros kokybės restoranams ir labai artimai bendrauti su virėjais. Pavyzdžiui, restoranas „El Bulli“ kas savaitę išpilstydavo tris dėžes jų kavos. Bendradarbiaujant su restoranu „El Celler de Can Roca“ po 6 metus trukusių eksperimentų buvo sukurtas naujas produktas – „Solid Cava“. Tai gėrimas, kurį mikroorganizmai gamybos metu paverčia putojančia klampia, tačiau visai nepakitusio skonio kava. Šis produktas labai dera su Ispanijos (ypač Katalonijos) molekulinės virtuvės patiekalais. Kokybės reikalavimai vyninėje ypatingi: vynmedžiai turi būti ne jaunesni nei 30 metų. ‘Macabeo‘ vynuogės auginamos pakrantėje, kur geriausiai sunoksta, ‘Xarel.lo‘ – centriniame Penedese (svarumas), ‘Parellada‘ – kalnuose (aromatas). Vyninėje kava laikoma su mielėmis ne mažiau nei 3 metus (oficialiai reikalaujama – 9 mėn.). Kava „Kripta“ laikoma su mielėmis net 5 metus. www.agustitorellomata.com