Vilnius

Klaipėda

Agusti Torello Mata Rosat Trepat Brut Reserva Cava DO 2021

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Putojantis sausas

Agusti Torello Mata Rosat Trepat Brut Reserva Cava DO 2021

27,00

Aprašymas

Keptų kriaušių, miško uogų, braškių, švelnios mėtos aromatų vynas gaminamas tradiciniu putojančio vyno gamybos metodu. Brandintas su mielėmis apie 24 mėnesius. 

 

Likutinis cukraus kiekis vyne 6.0 g/l.

Patiekimas

Tiekti 6-8 °C prie jūros gėrybių, lengvesnės žuvies baltame padaže, rizoto su daržovėmis, baltos mėsos; desertų, pavyzdžiui, crème brûlée ar vaisių.

Apie gamintoją

„Agusti Torello Mata“ – vienas žymiausių kavos (cava) gamintojų. Vyninę valdo du broliai ir sesuo. Jų tėvas, legendinės kavos „Kripta“ kūrėjas, jau išėjo į pensiją, bet vis dar dalyvauja vyninės veikloje. Pats Agusti Torello yra atsakingas už Katalonijos someljė ruošimą, tad jo požiūris į vyno ir maisto derinimą yra ypatingas. Vyninės siekia savo vyną parduoti tik geros kokybės restoranams ir labai artimai bendrauti su virėjais. Pavyzdžiui, restoranas „El Bulli“ kas savaitę išpilstydavo tris dėžes jų kavos. Bendradarbiaujant su restoranu „El Celler de Can Roca“ po 6 metus trukusių eksperimentų buvo sukurtas naujas produktas – „Solid Cava“. Tai gėrimas, kurį mikroorganizmai gamybos metu paverčia putojančia klampia, tačiau visai nepakitusio skonio kava. Šis produktas labai dera su Ispanijos (ypač Katalonijos) molekulinės virtuvės patiekalais. Kokybės reikalavimai vyninėje ypatingi: vynmedžiai turi būti ne jaunesni nei 30 metų. ‘Macabeo‘ vynuogės auginamos pakrantėje, kur geriausiai sunoksta, ‘Xarel.lo‘ – centriniame Penedese (svarumas), ‘Parellada‘ – kalnuose (aromatas). Vyninėje kava laikoma su mielėmis ne mažiau nei 3 metus (oficialiai reikalaujama – 9 mėn.). Kava „Kripta“ laikoma su mielėmis net 5 metus. www.agustitorellomata.com

Agusti Torello Mata

Agusti Torello Mata

Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti