Vilnius

Klaipėda

  • Falstaff Sparkling Special 2021

    93 / 100

  • James Suckling

    92 / 100

  • International Wine and Spirits Competition 2021

    90 / 100

Andreola Vigna Ochera Rive di Rolle Dry Prosecco di Valdobbiadene Superiore DOCG

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Putojantis p. sausas

Andreola Vigna Ochera Rive di Rolle Dry Prosecco di Valdobbiadene Superiore DOCG

28.00

Aprašymas

Harmonijos koncertas taurėje. Vynas daromas iš atskiro vynuogyno, augančio 350mvjl aukštyje. Paviršiniame dirvožemio sluoksnyje gausu organinių medžiagų, dumblo ir gelsvai rudo smėlio su juodais atspalviais. Žemiau 75 cm gylyje randame geltoną smėlėtą molį, o tada pereiname prie smulkaus dumbluoto smėlio, kuriame gausu mineralinių druskų, ištirpusių iš viršutinių lygių per pastaruosius 10 000 metų formuojantis dirvožemiui. Apelsinų žiedų, visterijų, obuolių ir persikų, cukruotų mandarinų ir apelsinų, ličių, saldžių prieskonių ir marcipanų aromatų. Baltos kreminės putos, elegantiškas, gaivus.

Likutinis cukraus kiekis - 24g/l

 

Patiekimas

Patiekti 6-8 °C prie bekreminių desertų, lengvų salotų, kaip aperityvą.

Vertinimas

90 / 100

International Wine and Spirits Competition 2021

92 / 100

James Suckling

93 / 100

Falstaff Sparkling Special 2021

Apie gamintoją

Visa Prosecco teritorija nėra vienoda! Nors regiono pakraščiuose plyti lygumos ir veši derlingi vynmedžiai, centrinėje dalyje aplink Valdobbiadene ir Conegliano miestelius, kraštovaizdis visiškai kitoks – aukštos kalvos stačiais šlaitais, terasomis susodinti vynmedžiai. Visai prie pat Valdobbiadene miestelio esančiame Col San Martino įsikūrusi ir Andreola vyninė gamina itin išraiškingo skonio Prosecco vyną. Vyninei vadovaujantis Stefano Pola remiasi ilgametėmis vyno gaminimo tradicijomis regione, tačiau nevengia ir modernių kokybę gerinančių sprendimų. Šeimos ūkiui priklauso 70 hektarų vynuogynų, kuriuose dominuoja Glera vynuogės, tačiau neužmirštamos ir senosios vietinės veislės – Verdiso, Bianchetta bei Perera. Pastaraisiais metais Andreola sulaukia gausių vyno kritikų liaupsių. O jų pirmasis, dar 1984 metais debiutavęs, vynas Vigneto Dirupo Brut Prosecco di Valdobbiadene Superiore DOCG 2019 metais buvo apdovanotas pačiu aukščiausiu Gamberro Rosso įvertinimu – trimis taurėmis (Tre Bicchieri). Nenuostabu, kad šis vynas laimėjo geriausio titulą ir 2019 m. Lietuvos Vyno Čempionate.

Azienda Agricola ANDREOLA  di Stefano Pola

Azienda Agricola ANDREOLA di Stefano Pola

Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti