Vilnius

Klaipėda

  • Decanter

    97 / 100

  • Lietuvos vyno čempionatas

    90 / 100

Andreola Vigneto Dirupo Brut Prosecco di Valdobbiadene Superiore DOCG

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Putojantis sausas

Andreola Vigneto Dirupo Brut Prosecco di Valdobbiadene Superiore DOCG

25.00

Aprašymas

Vynuogių derlius renkamas rankomis nuo aukščiausių vyninės prižiūrimų augaviečių Valdobbiadene DOCG apylinkėse 300mvjl. Apylinkėse vyrauja molio ir smiltainio dirvožemis.

Vynas daromas "Charmat" metodu. Antra fermentacija vykdyta didelėse nerūdijančio plieno talpose.

Vaisiško kriaušių ir obelų žiedų, meliono bei citrinos žievelės aromatai. Gaivus skonis sukuria puikų balansą ir atsvarą vaisiškumui. Ilgai išliekantis poskonis.

Patiekimas

Tiekti  8 - 10 °C temperatūros, kaip aperityvą ar su lengvais užkandžiais bei ne itin saldžiais kepiniais.

Vertinimas

90 / 100

Lietuvos vyno čempionatas

Kriaušių, obelų žiedų aromato. Gaivios rūgšties, o lengvas saldumas dera su gaiviu vaisišku skoniu. Labai ilgai išliekančio poskonio vynas

97 / 100

Decanter

The nose shows aromatic notes of apple blossom over tones of perfumed tangerine and candied lemon zest. Quite refreshing on the palate with a crisp acidity supporting the hints of sweetness.

Apie gamintoją

Visa Prosecco teritorija nėra vienoda! Nors regiono pakraščiuose plyti lygumos ir veši derlingi vynmedžiai, centrinėje dalyje aplink Valdobbiadene ir Conegliano miestelius, kraštovaizdis visiškai kitoks – aukštos kalvos stačiais šlaitais, terasomis susodinti vynmedžiai. Visai prie pat Valdobbiadene miestelio esančiame Col San Martino įsikūrusi ir Andreola vyninė gamina itin išraiškingo skonio Prosecco vyną. Vyninei vadovaujantis Stefano Pola remiasi ilgametėmis vyno gaminimo tradicijomis regione, tačiau nevengia ir modernių kokybę gerinančių sprendimų. Šeimos ūkiui priklauso 70 hektarų vynuogynų, kuriuose dominuoja Glera vynuogės, tačiau neužmirštamos ir senosios vietinės veislės – Verdiso, Bianchetta bei Perera. Pastaraisiais metais Andreola sulaukia gausių vyno kritikų liaupsių. O jų pirmasis, dar 1984 metais debiutavęs, vynas Vigneto Dirupo Brut Prosecco di Valdobbiadene Superiore DOCG 2019 metais buvo apdovanotas pačiu aukščiausiu Gamberro Rosso įvertinimu – trimis taurėmis (Tre Bicchieri). Nenuostabu, kad šis vynas laimėjo geriausio titulą ir 2019 m. Lietuvos Vyno Čempionate.

Azienda Agricola ANDREOLA  di Stefano Pola

Azienda Agricola ANDREOLA di Stefano Pola

Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti