Raudonasis sausas
Vyne puikuojasi išraiškingi mėlynių, gervuogių, raudonųjų slyvų, saldymedžio, kardamono aromatai bei jaučiami subtilūs brandinimo pėdsakai: kavos pupelės, irisas, tabakas. Skonis gilus ir subalansuotas, pasižymintis nepaprastu gaivumu ir elegancija.Ilgas vaisiškas poskonis.
Gamyba: šalta maceracija padėjo sustiprinti veislės aromatus ir ryškias spalvas. Sumaišius vaisius iš trijų sklypų – El Espino, Fuentecojo ir El Picón – 50 % vynuogių buvo vykdyta malolaktinė fermentacija nerūdijančio plieno talpyklose ir 50 % – antrinėse prancūziško ąžuolo statinėse. Vėliau vynas 12 mėnesių brandintas prancūziško ąžuolo statinėse, iš kurių 20% naujos.
Patiekite 16-18 °C su brandžiais sūriais, antiena, vytintu kumpiu.
„La Rioja Alta“ galima vadinti senosios Riochos atstovais, nes vyninė itin laikosi tradicinių regionui vyno gaminimo metodų. Gran Reserva vynas net 6 metus laikomas statinėse ir dar porą - butelyje, kol pasiekia galutinį vartotoją. Dideliame aukštyje įsikūrę "La Rioja Alta" vynuogynai. Dėl tokių sąlygų vynas kiek primena Burgundijos ‚Pinot Noir‘ vynus. "La Rioja Alta" grupei taip pat priklauso vyninės Galicijoje (Rias Baixas) ir Ribera del Duero (Burgos) regionuose. www.riojalta.com