Vilnius

Klaipėda

  • CellarTracker

    93 / 100

Bass Phillip Estate Pinot Noir 2019

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Bass Phillip Estate Pinot Noir 2019

115.00

Aprašymas

Įsimintinas raudonasis vynas iš Australijos daromas iš atskiro, nedrėkinamo vynuogyno. Intensyvus ir koncentruotas šio vyno kvapas atsiskleidžia per gėlių ir dūmo aromatus. Burnoje jis kompleksiškas, pasižymintis slyvų, gervuogių bei prieskonių natomis. Šiam vynui klampi ir tvirta struktūra suteikia dar daugiau subtilumo, o šilkiniai taninai atsiskleidžiantys poskonyje sukuria ilgai išliekančio skonio įspūdį.

Sulčių fermentacija vykdyta atvirose nerūdijančio plieno talpose. Po fermentacijos vynas supiltas į naujas (60%) ir naudotas prancūziško Alliers ąžuolo statines, kuriose brandinamas apie 15–18 mėnesių. Vynas nefiltruotas ir neskaidrintas.

Patiekimas

Tiekti 14-16 °C prie pepperoni picos, burokėlių salotų su ožkos sūriu arba kiaulienos šonkauliukų su žolelėmis.

Vertinimas

93 / 100

CellarTracker

Lovely and funky PN from renowned organic and biodynamic producer. Farmed from single vineyard, aged for 16 months in FR oak, 60% new, bottled unfined and unfiltered. Medium garnet colour. Intense aroma of strawberries, cherries, raspberries, dried cranberries, barnyard, leather, tar. Medium body, round and rich with silky and elegant texture, medium intensity flavours of earthy red fruits, medium acidity and light tannins.

Apie gamintoją

"Bass Philip Winery" nedidelė, šeimai priklausanti vyninė, įsikūrusi Australijoje, pietų Gipslande. Vyninę 1979 m. įkūrė Phillipas Jonesas ir jo žmona Judy, pavadinę ją savo antraisiais vardais - Bass ir Philip. Phillipas Jonesas, buvęs universiteto dėstytojas, 1983 m. pasodino pirmuosius vynmedžius - Pinot Noir ir Chardonnay vynuoges. Per daugelį savo veiklos metų ši vyninė pelnė reputaciją gamindama aukštos kokybės Pinot Noir vynus. Jie atspindi unikalias pietų Gipslando regiono mikroklimato ir dirvožemio sąlygas. Vyninė savo vynus daro taikydama tvarius, mažai intervencijų reikalaujančius ūkininkavimo metodus, įskaitant rankinį genėjimą, derliaus nuėmimą rankomis ir laukinių mielių fermentaciją. Biodinamikos principus taiko nuo 2002 m.

Jums galėtų patikti