Vilnius

Klaipėda

  • Penin Guide

    95 / 100

  • Robert Parker

    95 / 100

Bodegas Valdespino Oloroso Don Gonzalo VOS Jerez DO 0,375L

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Likerinis šeris

Bodegas Valdespino Oloroso Don Gonzalo VOS Jerez DO 0,375L

38.00

Aprašymas

Vynas fermentuojamas 600 litrų amerikietiško ąžuolo statinėse; tuo tarpu didžioji dauguma šio regiono gamintojų jau naudoja nerūdijančio plieno talpas. Šio Cheres'o gamybai naudojamos išskirtinai laukinės mielės, natūraliai randamos vynuogynuose, kai tuo tarpu, vėlgi, konkurentai perėjo prie kultūrinių mielių. Visa tai išskiria duotą vyną iš kitų, mažiau tradiciniais būdais gaminamų cheresų.

Oloroso tipo cheresui gaminti yra naudojamos išskirtinai Palomino uogos, o brandinimas jis oksidatyviu būdu: tai įmanoma, priešingai nuo Fino ir Manzanilla, dapilant neutralaus vynuogių spirito ir stabdan tiek fermentaciją, tiek neleidžiant susidaryti apsauginiam flor sluoksniui. Tad vynas visus 20 metų bręsta veikiamas nuolatinės deguonies įtakos. Rezultatas yra kompleksiškos ir švelnios struktūros vynas.

Uogos šiam Cheresui yra renkamos išskirtinai iš Carrascal vynuogynų. Kaip minėta, brandinimas vyksta mažiausiai 20 metų ypač senose ąžuolo statinėse (dalis statinių pagamintos net XIX amžiuje) solera sistemos pagalba.

Aromate dominuoja skrebutis, migdolai, graikiški riešutai, karamelės, vanilės natos. Vynui šylant taurėje atsiskleidžia slyvų, persikų aromatai. Burnoje vynas sausas, prieskoniškas, švelniai aštrus. Kaip ir aromate, ant liežuvio jaučiama ąžuolo įtaka. Vynas pasižymi išties ilgu ir besikeičiančiu poskoniu, kuriame vienas po kito vietą užleidžia jau sutiktos riešutų, karamelės, slyvų, vanilės natos.

Patiekimas

Patiekti 18 °C temperatūros prie anties kepenėlių pašteto 'foie gras', kreminės tekstūros ir sodraus skonio sūrio 'camembert'.

Vertinimas

95 / 100

Penin Guide

Colour: light mahogany. Nose: dry nuts, toast, acetaldehyde, sweet spices. Palate: rich, long, spicy, round.

95 / 100

Robert Parker

The NV Don Gonzalo Oloroso 20 Anos VOS, produced with Palomino grapes from the Carrascal vineyards, is fermented in stainless steel and aged for over 20 years in oak botas. It is a very serious Oloroso, even if it’s not totally dry. It offers bitter almonds, hazelnuts, incense, Cuban cigar ash, and dark chocolate as well as a complex, a very intense, round and ample palate. This wine really fills your mouth. Very intense and with great acidity, it represents very good value for the quality it delivers. A tamed beast.

Apie gamintoją

Valdespino vyninės istorija yra be galo turtinga ir prasidėjo dar viduramžiais. Istoriniai šaltiniai byloja, jog vyninė su visa jai priklausančia žeme buvo padovanota, kaip padėkos ženklas už narsą žygiuose, vienam geriausių Karaliaus Alfonso X riterių - Don Alfonsui Valdespino. Nors Valdespino vyninės veikla užfiksuota 1430 m., tačiau teisėtai įmonė užregistruota tik 1875 m. Nuo to meto Valdespino cheresas buvo pripažintas ir vertinamas tiek vietinių gyventojų ir Ispanijos karališkųjų rūmų, tiek užsienio chereso mėgėjų, kurių tarpe - Švedijos karališkoji šeima. XX amžiaus pabaigoje vyninę įsigijo Grupo Estevez, priklausanti Jose Estevez, ispaniško brendžio ir chereso entuziastui. Estravez grupei priklauso daugiau nei 900 ha. vynuogynų Jerez apeliacijos zonoje, kurių tarpe yra vienas garsiausių 'Pago de Macharnudo' vynuogynas.

Jums galėtų patikti