Raudonasis sausas
Svarus ir galingas, pilno kūno vynas jau iš savo tamsios rubino spalvos suponuoja apie intesyvius kvapus ir skonius. Aromatinės savybės atsiskleidžia per juodųjų vyšnių, gervuogių ir slyvų kvapus, taip pat jaučiamas džiovintų vaisių: razinų, figų ir cinamono kvapas. Burnoje vynas kompleksiškas, demonstruoja džiovintų vaisių, juodojo šokolado natas, Jiems struktūros ir ilgą poskonį suteikia tvirti, bei kompleksiški taninai.
Vynuogės atrenkamos vynuogyne, sudedamos į dėžes ir paliekamos džiūti džiovinimo erdvėse. Vynas brandintas: 2 metai mažose ir 2 metai didelėse ąžuolinėse statinėse.
Likutinis cukraus kiekis vyne: 2,0g/l.
Tiekti 16-20°C prie klasikinio itališko troškinio Osso Buco, sūrių: Parmigiano Reggiano, Pecorino Romano arba Goudos, taip pat rekomenduojama derinti su tirštu jautienos troškiniu.
Vyninė "Brigaldara" yra įsikūrusi šalia San Floriano kaimelio, į šiaurę nuo Veronos, Marano slėnyje, kuris patenka į „Classico“ vyno zoną Valpoličelos vyno regione. Cesari'ų šeimai priklausantį vyno ūkį sudaro 50 ha žemės, kurioje auga vynuogės bei alyvmedžiai ir yra įsikūrusi vyninė. Nuo 1979 metų vyną gaminanti įmonė dalį vynuogynų nuomojasi, tačiau visus vynuogynus prižiūri vyninės personalas, tad užtikrinamas optimalus derlingumas bei vynuogių kokybė. Gaminant vyną, siekiama išreikšti vynuogių savybes, tad fermentacija nėra skubinama, o vyno brandinimui naudojamos įvairios talpos. Įmonės požiūris į vyno gamybą ir pardavimą išliko nepakitęs nuo pat pradžių – gaminti kokybiškus vynus, stengiantis atsispirti pagundai, progai pasitaikius, kelti kainą. Dėl to ši vyninė tapo labai vertinama tiek Italijoje, tiek už jos ribų.