Vilnius

Klaipėda

Brigaldara il Vegro Ripasso Valpolicella Superiore DOC 2021

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Brigaldara il Vegro Ripasso Valpolicella Superiore DOC 2021

32.00

Aprašymas

 „Valpolicella Superiore Ripasso“ gimė iš „Valpolicella“ vyno ir Amarone išspaudų. Kontaktas tarp „Valpolicella“ vyno ir „Amarone“ išspaudų, kuriose vis dar gausu cukraus, sukelia naują fermentaciją. Ši antroji fermentacija itališkai vadinama „ripasso“, reiškia „pakartotinis perdavimas“ arba „vėl pereiti“ - lėtas procesas, praturtinantis vyno struktūrą.

Pirminė fermentacija vykdyta nerūdijančio plieno talpose. Tačiau antrinės fermentacijos metu, fermentuotose sultyse 5 dienas yra mirkomos Amaronės vyno išspaudos. Pasibaigus antrinei vyno fermentacijai, vynas 18 mėn.brandintas 25hl slovėniško ąžuolo statinėse.

Dėl džiovintų vynuogių išspaudų didelio likutinio cukraus kiekio vynas prisotinamas aromatinių ir skoninių savybių panašių į Amaronės vyno. Rubino spalvos vynas pasižymi džiovintų vaisių aromatais. Prinokusių vyšnių, slyvų kvapai papildomi skrudintų riešutų, balzaminio acto ir vanilės prieskonių kvapais. Burnoje vynas yra intensyvaus prinokusių džiovintų uogų skonio, kurio struktūrą papildo brandinimo nugludinti taninai. 

Likutis cukraus kiekis - 2,4 g/l.

Patiekimas

Pateikti 16 - 18 °C temperatūros prie makaronų ar picos, pagardintų naminiu pomidorų - mėsos padažu. Kietieji brandinti sūriai, ar grilyje kepti mėsos kepsniai, taip pat, puikiai derės su intensyvaus skonio vynu.

Apie gamintoją

Vyninė "Brigaldara" yra įsikūrusi šalia San Floriano kaimelio, į šiaurę nuo Veronos, Marano slėnyje, kuris patenka į „Classico“ vyno zoną Valpoličelos vyno regione. Cesari'ų šeimai priklausantį vyno ūkį sudaro 50 ha žemės, kurioje auga vynuogės bei alyvmedžiai ir yra įsikūrusi vyninė. Nuo 1979 metų vyną gaminanti įmonė dalį vynuogynų nuomojasi, tačiau visus vynuogynus prižiūri vyninės personalas, tad užtikrinamas optimalus derlingumas bei vynuogių kokybė. Gaminant vyną, siekiama išreikšti vynuogių savybes, tad fermentacija nėra skubinama, o vyno brandinimui naudojamos įvairios talpos. Įmonės požiūris į vyno gamybą ir pardavimą išliko nepakitęs nuo pat pradžių – gaminti kokybiškus vynus, stengiantis atsispirti pagundai, progai pasitaikius, kelti kainą. Dėl to ši vyninė tapo labai vertinama tiek Italijoje, tiek už jos ribų.

Azienda Agricola Brigaldara

Azienda Agricola Brigaldara

Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti