Saldusis saldus
Recioto vynas daromas tik iš labai gerų metų derliaus.
Penkiasdešimtmečių vynmedžių uogos kruopščiai atrinktos ir vytintos. Fermentacija vykdyta su odelėmis. Vynas 2 metus laikytas 25hl ąžuolo talpose.
Intensyvios rubino spalvos vynas kvepia džiovintomis slyvomis, juodomis vyšniomis, moka, espreso kava, kepinių prieskoniais. Saldumas dera su gaivia rūgštele, puikaus balanso, ilgo vaisiško poskonio.
Likutinis cukraus kiekis - 86g/l.
Patiekti 12-14 ° C temperatūros prie šokoladinių ir karamelinių desertų, juodojo šokolado.
Vyninė "Brigaldara" yra įsikūrusi šalia San Floriano kaimelio, į šiaurę nuo Veronos, Marano slėnyje, kuris patenka į „Classico“ vyno zoną Valpoličelos vyno regione. Cesari'ų šeimai priklausantį vyno ūkį sudaro 50 ha žemės, kurioje auga vynuogės bei alyvmedžiai ir yra įsikūrusi vyninė. Nuo 1979 metų vyną gaminanti įmonė dalį vynuogynų nuomojasi, tačiau visus vynuogynus prižiūri vyninės personalas, tad užtikrinamas optimalus derlingumas bei vynuogių kokybė. Gaminant vyną, siekiama išreikšti vynuogių savybes, tad fermentacija nėra skubinama, o vyno brandinimui naudojamos įvairios talpos. Įmonės požiūris į vyno gamybą ir pardavimą išliko nepakitęs nuo pat pradžių – gaminti kokybiškus vynus, stengiantis atsispirti pagundai, progai pasitaikius, kelti kainą. Dėl to ši vyninė tapo labai vertinama tiek Italijoje, tiek už jos ribų.