Putojantis sausas
2002-ieji buvo nepaprasti metai Šampanėje, kuriems būdinga šilta temperatūra, be pernelyg karšto ar šalto oro. Šios išskirtinai palankios sąlygos prisidėjo prie brandos ir puikios skonių koncentracijos, idealiai tinkančios Chardonnay.
Auksinis vynas atskleidžia smulkiai putojančių burbuliukų liniją, kuri kyla ir ilgėja. Tai puikaus grynumo vynas, skleidžiantis baltų gėlių ir citrusinių vaisių aromatus.
Skonyje vynas išsiskiria turtinga ir gryna struktūra, pasižyminčia išskirtiniu subtilumu. Šio derliaus šampane gana ryškios kreidos minerališkumo natos būdingos prestižinio Côte des Blancs Chardonnay. Ilgas poskonis nešantis vanilės lazdelių užuominas.
Tiekti 8-10 °C temperatūros, kaip aperityvą, su jūros gėrybėmis, keptu otu, gardintu bešamelio padažu, keptos lašišos.
1859 metais vyno pirkliai Jules Duvalis ir Edouardas Leroy'us Vertuso miestelyje, pačioje Cote des Blances širdyje, įkūrė šampano namus „Duval Leroy“.
Jų gamyba pradėjo smarkiai augti po Antrojo pasaulinio karo, o dar stipresnes pozicijas jie išsikovojo, kai namams vadovauti pradėjo Jeanas Charles Duvalis, įdiegęs modernias technologijas ir įrangą. Kai J. Ch. Duvalis netikėtai mirė, vadovavimą perėmė jo žmona Carol Duval Leroy, daugelio vadinama geležine ledi. Sekdama garsių Šampanės našlių Veuve Clicquot, Lily Bollinger ir Louise Pommery pavyzdžiu, įmonei ji vadovauja iki šiol.
2007 m. Carol Duval Leroy tapo pirmąja moterimi, išrinkta Šampanės vyndarių asociacijos (AVC) vadove. „Duval Leroy“ turi 200 ha vynuogynų Cote des Blancs, Montagne de Reims, Vallee de la Marne ir yra devintas pagal dydį vynuogynų savininkas Šampanėje.
Tai šeimos įmonė, sugebėjusi išlikti nepriklausoma tokiu metu, kai didieji šampano gamintojai parduodami ar prijungiami prie didžiųjų konglomeratų. 2008 metais „Duval Leroy“ buvo vienintelis šampanas tarp 100 geriausių pasaulio vynų. Pastaraisiais metais beveik visi pagrindiniai "Duval Leroy" šampanai buvo įvertinti ne mažiau kaip 90 balų. www.duval-leroy.com