Putojantis sausas
Clos des Bouveries, iš kurio atsiveria vaizdas į Vertus kaimą, yra senas sklypas, priklausantis Duval-Leroy šeimai, nukreiptas tiesiai į rytus. Tokia padėtis sudaro išskirtines sąlygas, leidžainčių vieną iš ankstyviausių augimo ciklų vietovėje, o vaisius praturtina intensyvia skonio koncentracija, o tai daro palankiausią poveikį pojūčiams.
Šis šampanas atspindi terroir, klimatą ir „Chef de Cave“ žinias. Iš vieno sklypo ir iš vienos vynuogių veislės „Clos des Bouveries“ iš dalies fermentuojamas ąžuolo statinėse, suteikiant puikių medienos natų, ir iš dalies fermentuojamas nerūdijančio plieno talpose, kad išlaikytų vyno minerališkumą ir traškumą.
Patiekite 8-10 °C su austrėmis, jūros gėrybėmis, žuvies patiekalais ir benedikto kiaušiniais.
1859 metais vyno pirkliai Jules Duvalis ir Edouardas Leroy'us Vertuso miestelyje, pačioje Cote des Blances širdyje, įkūrė šampano namus „Duval Leroy“.
Jų gamyba pradėjo smarkiai augti po Antrojo pasaulinio karo, o dar stipresnes pozicijas jie išsikovojo, kai namams vadovauti pradėjo Jeanas Charles Duvalis, įdiegęs modernias technologijas ir įrangą. Kai J. Ch. Duvalis netikėtai mirė, vadovavimą perėmė jo žmona Carol Duval Leroy, daugelio vadinama geležine ledi. Sekdama garsių Šampanės našlių Veuve Clicquot, Lily Bollinger ir Louise Pommery pavyzdžiu, įmonei ji vadovauja iki šiol.
2007 m. Carol Duval Leroy tapo pirmąja moterimi, išrinkta Šampanės vyndarių asociacijos (AVC) vadove. „Duval Leroy“ turi 200 ha vynuogynų Cote des Blancs, Montagne de Reims, Vallee de la Marne ir yra devintas pagal dydį vynuogynų savininkas Šampanėje.
Tai šeimos įmonė, sugebėjusi išlikti nepriklausoma tokiu metu, kai didieji šampano gamintojai parduodami ar prijungiami prie didžiųjų konglomeratų. 2008 metais „Duval Leroy“ buvo vienintelis šampanas tarp 100 geriausių pasaulio vynų. Pastaraisiais metais beveik visi pagrindiniai "Duval Leroy" šampanai buvo įvertinti ne mažiau kaip 90 balų. www.duval-leroy.com