Putojantis sausas
Vynuogės surinktos iš 6 skirtingų Grand cru kaimelių Cote de Blancs: Oger, Le mesnil de Oger, Avize, Cramant, Chouilly, Oiry.
Auksinio atspalvio vynas kvepia baltomis gėlėmis, mandarinais, šiltais migdolais Burnoje šampanas sukuria ilgai išliekantį gerai subalansuoto gėrimo įspūdį.
Patiekti 8-10 °C temperatūros prie blynelių pagardintų ikrais, austrių, benedikto kiaušinio pagardinto brandintu, kietuoju sūriu ir sūdyta lašiša.
This has all the mineral qualities associated with pure Chardonnay. It is crisp, tightly textured and bright. It also has more serious depths of structure, white fruits and richness. This is still ready to age further.
1859 metais vyno pirkliai Jules Duvalis ir Edouardas Leroy'us Vertuso miestelyje, pačioje Cote des Blances širdyje, įkūrė šampano namus „Duval Leroy“.
Jų gamyba pradėjo smarkiai augti po Antrojo pasaulinio karo, o dar stipresnes pozicijas jie išsikovojo, kai namams vadovauti pradėjo Jeanas Charles Duvalis, įdiegęs modernias technologijas ir įrangą. Kai J. Ch. Duvalis netikėtai mirė, vadovavimą perėmė jo žmona Carol Duval Leroy, daugelio vadinama geležine ledi. Sekdama garsių Šampanės našlių Veuve Clicquot, Lily Bollinger ir Louise Pommery pavyzdžiu, įmonei ji vadovauja iki šiol.
2007 m. Carol Duval Leroy tapo pirmąja moterimi, išrinkta Šampanės vyndarių asociacijos (AVC) vadove. „Duval Leroy“ turi 200 ha vynuogynų Cote des Blancs, Montagne de Reims, Vallee de la Marne ir yra devintas pagal dydį vynuogynų savininkas Šampanėje.
Tai šeimos įmonė, sugebėjusi išlikti nepriklausoma tokiu metu, kai didieji šampano gamintojai parduodami ar prijungiami prie didžiųjų konglomeratų. 2008 metais „Duval Leroy“ buvo vienintelis šampanas tarp 100 geriausių pasaulio vynų. Pastaraisiais metais beveik visi pagrindiniai "Duval Leroy" šampanai buvo įvertinti ne mažiau kaip 90 balų. www.duval-leroy.com