Vilnius

Klaipėda

  • Robert Parker

    100 / 100

Champagne Egly-Ouriet Grand Cru Brut Millésime 2013

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Putojantis sausas

Champagne Egly-Ouriet Grand Cru Brut Millésime 2013

800,00

Aprašymas

Francis Egly pagamino dar vieną gilų šampaną -  2013 m. Brut Grand Cru Millésime. Šampanas išsiskiria harmonija ir subtilumu. Iš taurės sklinda kriaušių, traškių geltonų obuolių, ką tik iškeptos duonos, skaidraus medaus, jodo ir šviežių mėtų kvapai. Šampano sotumas, gausa, koncentracija susijungia į jausmingą derinį, nepaliekantį abejingų šio didingo šampano jėga. 2013 m. Brut Grand Cru Millésime šampanas tai galios ir intensyvumo šedevras. Šampanas padarytas iš "Montagde de Reims" subregione Grand Cru kategorijos augavietėje augančių vynmedžių uogų. Nefiltruotas.

Šampanas su mielėmis laikytas 96 mėn.

Dozažas:2g/l.

Patiekimas

Patiekite 10–12 °C su foie gras, Benedikto kiaušinais, ikrais.

Vertinimas

100 / 100

Robert Parker

Francis Egly has produced another profound Champagne with the 2013 Brut Grand Cru Millésime. If the monumental 2008 stands out for its power, structure and intensity, the 2013 is distinguished by its harmony, finesse and completeness; both vintages are very great wines but thus quite different in style. Wafting from the glass with scents of Anjou pear, crisp yellow apple, freshly baked bread, clear honey, iodine and fresh mint, it's full-bodied, ample and pillowy, with a layered, concentrated and effortlessly balanced core of fruit, uniting precision and sensuality to compelling effect. Girdled by racy acids and animated by a delicate pinpoint mousse, it concludes with a long, penetrating finish. Is this the most elegant wine Egly has produced to date? It's certainly among the most compelling that this high quality but initially underrated Champagne vintage has delivered.

Apie gamintoją

Anot Richard Juhlin, Egly-Ouriet yra geriausias Pinot Noir vynuogių veislių augintojas (Pinot Meunier taip pat). Egly-Ouriet garsėja egzotiškai ąžuoliniu, biodinamiškai iš Premier ir Grand Cru vynuogynų daromu šampano stiliumi, primenančiu geriausius Burgundijos vynus. Siekiant geriau atskleisti vyną, šampane yra net kiek mažesnis slėgis nei standartas Šampanėje. Šampanas multi-dimensiškas, galingas, turintis milžinišką brandinimo potencialą ir minerališkas dėl tauraus dirvožemio, kadangi daromas tik iš Grand Cru (Pinot Meunier tik iš Premier Cru) vynuogynų. Francis Egly didžiąją dalį laiko praleidžia vynuogynuose ir yra prinokusių uogų šalininkas. Daugiausia naudoja naudotas ąžuolo statines iš Burgundijos, kuriuose vynas bręsta iki 8 mėnesių. Francis tiki, kad ąžuolo statinių naudojimas lemia didesnę šampano struktūrą, kompleksiškumą, vietos jausmą ir brandinimo potencialą. Taip pat Francis mėgsta vyną daryti iš skirtingų plotų atskirai. Vyną fermentuoja tik su laukinėmis mielėmis, neskaidrina ir nefiltruoja vyno. Priklausomai nuo derliaus kaskart sprendžia dėl malolaktinės fermentacijos. Panašiu metu kaip ir Jacques Selosse iš tėvo perėmęs ūkį ir ėmęs savarankiškai daryti šampaną, kartu formavo augintojų pakilimą regione. Vyninė valdo vynuogynus keletame Grand ir Premier Cru kaimelių – Ambonnay Grand Cru – 7,7 ha, Bouzy Grand Cru – 1,5 ha, Verzenay Grand Cru – 1,5 ha, Vrigny Premier Cru – 2,02 ha (tik Meunier vynuogė).

Jums galėtų patikti