Raudonasis sausas
Chiroubles yra aukščiausiai virš jūros lygio esantis Cru, todėl derlius skinamas savaite vėliau nei kituose kaimeliuose. Šios augavietės vynai pasižymi pilnumu, taurumu ir švelnumu net ir jauni būdami. Vynmedžių amžius 40-70 metų, auga jie rausvame granite su smėlio priemaišomis. Derlius nuimamas rankiniu būdu. Maceracija vykdyta 9/12 dienų su visomis kekėmis. Vynas brandinamas betoninėse talpose 6-8 mėn. siekiant išsaugoti aromatų subtilumą.
Pateikti 14 - 16°C prie keptos anties krūtinėlės, kalakutienos, grilyje keptų veršienos patiekalų, vidutinio kietumo arba brandintų (Epoisses) sūrių.
This is a spicy and flavorful Chiroubles with ripe blueberries, mulberries, cloves and nutmeg on the nose. It’s medium-bodied with excellent concentration and ripe, supple tannins. Drink or hold.
Istorija prasideda 1917 m .: mūsų prosenelis Auguste Faye buvo vyno pirklys Mâcon mieste. Atėjęs nusipirkti derliaus, jis pateko į Château de Javernand kerus ir galiausiai įsigijo visą turtą: pilį, vynuogyną ir gretimą žemę ...Šiandien Arthuras Fourneau ir jo pusseserė Mathilde Pénicaud atstovauja penktajai šeimos kartai. Nuo 2018 metų dalis ūkio perėjo prie ekologinio ūkininkavimo. Šeima didžiuojasi Beaujolais Cru Chiroublesas apeliacijose esančiu vynuogynu, kuris kvalifikuojamas kaip tipiškiausias Beaujolais, taip pat kaip moteriškiausias, tarsi elegancijos ženklas.