Raudonasis sausas
Vynas, turintis didingą plotį ir gylį, kilęs iš istorinės ir geologinės dvaro širdies: Rouanne et les Crottes 2,1 hektaro 50+ amžiaus vynuogyno, augančio Rouanne kalvos viduryje. Panašiai kaip ir kituose kalvotuose vyno regionuose, pavyzdžiui, Burgundija, kalvos centras yra laikomas kokybės „Šventuoju Graliu“ dėl puikiai subalansuoto dirvožemio drenažo ir idealaus saulės poveikio – ši dinamika puikiai realizuojama Rouanne et les Crottes.
Vyno fermentacija vykdyta betoninėse talpose, brandinimas didėse (600 litrų) ir mažose ąžuolo statinėse truko 12 mėn. Harmoningas prinokusių braškių, meduolių ir džiovintų žolelių balansas.
Likutinis cukraus kiekis - 1,5g/l
Rūgšties kiekis - 3,6 g/l
Teikti 16-18 °C prie ėrienos, avienos, elnienos, troškinių su grybais, patiekalų su pomidorais, brandintų sūrių.
"Tai nežinoma miegančioji gražuolė, laukianti, kol vyndarys ją tikrai pamils “, - taip apie Château de Rouanne kalba 2019 m ūkį įsigijęs Château de Saint Cosme savininkas ir vyndarys Louis Barruol. Tai 177 ha istorinis dvaras su XII a. viduramžių pilimi ir senesniais nei 50 metų vynmedžiais, augančiais Plioceno kalkalmenyje, įsikūręs pietiname Ronos upės slėnyje. Louis Barruol Château de Rouanne vyno gamybai naudoja panašią filosofiją kaip ir Saint Cosme, pabrėždamas išskirtinį vėsesnio klimato šviežumą su būdingu Pietų Ronos brandumu.