Putojantis sausas
Istorinėje Ronos Alpių Grignano žemėje augančių daugiau nei 50 metų vynmedžių šaknys nugrimzdusios į Plioceno kalkakmenį suteikia vynui dilgčiojančios ir vibruojančios energijos.
Nuskintos vėsiomis ankstaus ryto valandomis vynuogės ilgai spaudžiamos, o vėliau fermentuojamos naudojant vietines mieles betoninėse talpyklose, kad būtų išsaugotas terroir pobūdis ir grynumas.
Patiekti 6-8 °C temperatūros kaip aperityvas, su austrėmis, jūros gėrybėmis, lengvomis salotomis.
"Tai nežinoma miegančioji gražuolė, laukianti, kol vyndarys ją tikrai pamils “, - taip apie Château de Rouanne kalba 2019 m ūkį įsigijęs Château de Saint Cosme savininkas ir vyndarys Louis Barruol. Tai 177 ha istorinis dvaras su XII a. viduramžių pilimi ir senesniais nei 50 metų vynmedžiais, augančiais Plioceno kalkalmenyje, įsikūręs pietiname Ronos upės slėnyje. Louis Barruol Château de Rouanne vyno gamybai naudoja panašią filosofiją kaip ir Saint Cosme, pabrėždamas išskirtinį vėsesnio klimato šviežumą su būdingu Pietų Ronos brandumu.