Baltasis sausas
Vis dar labai jaunas, bet taurus ir itin kompleksiškas bei elegantiškas vynas. Vynas brandintas prancūziško ąžuolo statinėse (20% iš jų naujos).Taurėje pasitinka neintensyvūs baltųjų persikų, kreidos bei titnago aromatai su subtiliais vanilės tonais. Itin gerai subalansuota gausi kaulavaisių rūgštis ir puikiai integruotos brandinimo ąžuole natos. Laikui bėgant taurėje vis labiau ryškėja kaulavaisiai ir prieskoniški tonai. Itin ilgai išlieka persikų, nesirpių abrikosų, liepų medaus ir titnagiško minerališkumo poskonis, paliekantis sūrumo įspūdį.
Tiekti 8 -10°C prie griliuje keptų kalmarų, skumbrės, vištienos.
„Château-Grillet“ vyninės istorija siekia tris amžius ir yra neatsiejama nuo Prancūzijos vyno istorijos. Jau XVIII a. šios vyninės ‘Viognier’ vynas buvo laikomas vienu geriausių pasaulyje, o tarp jo gerbėjų buvo tokios asmenybės kaip Tomas Džefersonas, imperatorienė Žozefina ir Anglijos karalius Jurgis IV. Ilgą laiką „Château-Grillet“ priklausė Lione gyvenančioms šeimoms, o nuo 1827 m. iki 2011 m. – Neyret-Gachetų šeimai. 1936 m. gruodžio 11 d. Prancūzijos Respublika suteikė 3,5 ha vyninės vynuogynui AOC statusą. Ši unikali monopolinė apeliacija ribojasi su Condrieu AOC ir leidžia auginti tik ‘Viognier’ vynuoges. „Château-Grillet“ yra vienas iš nedaugelio Prancūzijos monopolinių ūkių, turinčių AOC statusą, ir garsėja savo retais ir išskirtiniais vynais. 2011 m. vyninę įsigijo François Pinault, kuris ėmėsi investuoti, kad pagerintų vyno kokybę. 2012 m. buvo atnaujinta įranga ir pradėjo dirbti naujas vyndarys Alessandras Nolis, o 2019 m. jį pakeitė Chu Jaeok. „Château-Grillet“ vynai garsėja elegancija ir ryškiu minerališkumu, primenančiu Grand Cru Chablis, ir yra ilgaamžiai.
Vyno stilius
„Château-Grillet“ vynas pasižymi išskirtiniu charakteriu, kuriame dera elegancija ir minerališkumas. Tai sudėtingas ir subtilus baltasis vynas, atspindintis Ronos slėnio terroir unikalumą.
Prestižiniai vynuogynai
„Château-Grillet“ valdo unikalų 3,5 ha vynuogyną, esantį Ronos slėnyje:
Šis unikalus vynuogynas pasižymi ypatingu dirvožemiu ir klimatu, kurie suteikia vynui išskirtinį charakterį.
Brandinimas ir gėrimo laikotarpis
„Château-Grillet“ vynas pasižymi ilgaamžiškumu ir gali bręsti dešimtmečius. Vynas dažnai geriamas po ilgo brandinimo laikotarpio, kad maksimaliai atsiskleistų jo charakteris.