Raudonasis sausas
Pilno kūnas vynas brandintas prancūziško ąžuolo statinėse (55% iš jų - naujos). Malolaktinis virsmas pilnai įvyksta vyne.
Gilios, tamsiųjų vyšnių spalvos vynas kvepia juodaisiais serbentais, tabako lapais, juoduoju šokoladu. Burnoje vynas puikiai subalansuotas, juntami švelnūs, aksominiai taninai ir gaivus, tamsiųjų uogų vaisiškas skoniai.
Patiekti 16 - 18 °C temperatūros prie jautienos šonkauliukų su porto vyno glazūra, anties krūtinėlės kepsnio.
Some might prefer this to the excellent 2000. It’s just as dense and rich but perhaps doesn’t have the same intensity and complexity as the 2000. But a clearly outstanding wine. Full body with plenty of dark fruits, chocolate and hints of earth. Drink or hold.
Paskutinius keturis šimtmečius Chateau Haut Bailly vyno ūkį sudarė 28 ha vientiso vynuogyno, kuriame Cabernet Sauvignon (65%), Merlot (25%) ir Cabernet Franc (10%) vynuogės auga smėlio ir žvirgždo dirvoje. Nuo XIX a. šis vyno ūkis priskiriamas Bordo elitui, o jo vynų, pasižyminčių gera derme, kokybė bėgant laikui yra neįtikėtinai pastovi.