Raudonasis sausas
2006 m. derlius yra labai kontrastingo klimato vaisius. Per tuos metus aplinkos sąlygos keitėsi labai neįprastai, perėjo iš vieno kraštutinumo į kitą, visus metus. Laimei, pavasaris ir vasara apskritai buvo karšti ir sausi. Šimtas sezoninių darbuotojų, kasdien dirbusių tris mėnesius, leido vyndariui kantriai laukti absoliutaus kiekvienos vynuogių veislės piko.
Elegancija geriausiai šį vyną apibūdinantis žodis. Švelnaus kūno sudėjimo, subtilus, kompeksiškas, santūrus, gervuogių, vyšnių, raudonųjų slyvų, odos, šalavijų, grybienos aromatai atsiveria švelniai ir lėtai. Gaivus, minerališkas, ilgo poskonio.
Tiekti 16 - 18 °C raudonos mėsos patiekalų, sodrių sūrių.
Offers subtle and complex aromas, with violet, cedar and blackberry. Full-bodied, with ultrafine tannins and a very long finish. Tight and curled up in a ball. Best after 2015. 11,000 cases made.
Neal Martin Release Price: NA Drink Date: 2018 - 2045 Tasted at Bordeaux Index's annual 10-Year On tasting in London. The 2006 Château Haut-Brion has a more ostentatious bouquet than the comparatively reserved La Mission: quite feisty blackberry, briary, kirsch and red plum scents, hints of leather and sage tucked just underneath. This is a bouquet determined to make an impression! The palate is medium-bodied with supple tannin, well-judged acidity, a gentle build to a concentrated, earthy, truffle-tinged finish that lingers long in the mouth. This seems to have the upper-hand over the La Mission and probably has a longer future. A thoroughbred from Jean-Philippe Delmas and his team.