Raudonasis sausas
Sodrios violetinės spalvos, prisodrintas daugybe kompleksiškų ir gilių crème de cassis, juodųjų vyšnių, rūkytos mėsos, grafito ir skaldytų akmenų aromatų. Vynas pasižymi sodriu kūnu, labai koncentruotu viduriu, prinokusių taninų gausa bei integruota rūgštimi ir labai ilgai išliekančiu poskoniu.
Tiekti 16 - 18 °C prie žvėrienos troškinio, jautienos kepsnio arba brandintų sūrių.
Enticing aromas of currant, crushed stone, blueberry, lead pencil, iodine and graphite follow through to a full body with round, chewy tannins that are polished and powerful, yet balanced and beautiful. In the end, the tannins are compact and tight at the finish. But you want to drink it. Try after 2027, when it will open.
Vienas seniausių ir garsiausių Bordo ūkių Chateau Haut Brion buvo vienintelis ne Medoko gamintojas įtrauktas į garsiąją 1855 metų Medoko klasifikaciją. Aukščiausios Premier Grand Cru Classe kategorijos ūkis yra įsikūręs Pessac-Leognan apeliacijoje ir jam priklauso 48 ha vynuogynų, apsodintų Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc ir Petit Verdot vynuogėmis. Vidutinis vynuogių amžius 36 metai, tačiau kai kuriuose ploteliuose jis siekia net 90 metų. Vyninei taip pat priklauso nedidelis plotelis vynuogyno apsodinto baltosiomis vynuogėmis, tačiau iš jų vyno pagaminama itin mažai. Vienas geriausių raudonųjų Bordo vynų Chateau Haut Brion po fermentacijos dažniausiai apie 24 mėnesius brandinamas beveik vien naujose prancūziško ąžuolo statinėse. Šis vynas pasižymi unikaliu žemišku dervos, odos, dūmo, trumų, juodųjų serbentų ir prieskonių aromatu. Visada itin puikaus balanso vynai yra ypač ilgaamžiai, galintys butelyje bręsti 50 ir daugiau metų.