Vilnius

Klaipėda

  • Robert Parker

    91 / 100

Chateau Larrivet Haut Brion Pessac-Leognan AOC 2015

Raudonasis sausas

Chateau Larrivet Haut Brion Pessac-Leognan AOC 2015

78.00

Aprašymas

Vynuogynui būdingas unikalus reljefas: žvirgždas dengia smėlingo molio dirvožemį, kurio gylis siekia 2–4 metrus, o jis remiasi į kalkakmenio pagrindą. Ši dirvožemio struktūra užtikrina puikų drenažą ir prisideda prie vynmedžių sveikatos bei kokybiško derliaus. Maceracijos procesas trunka 4–5 savaites, leidžiant vynui išgauti kompleksišką stilių. Po fermentacijos vynas brandinamas 14–16 mėnesių ąžuolo statinėse, iš kurių 92 % yra naujos, taip pat 8 % derliaus brandinama molio amforose.

Šio vyno kvapas atsiskleidžia per nokių vaisių, dūmo bei saldymedžio ir tabako kvapus. Burnoje jis vidutinio svarumo. Smulkūs taninai ir aštroka rūgštis kuria ekspresyvaus vyno charakterį. Poskonis ilgas, papildytas subtiliais prieskonių ir vyšnių akcentais.

Patiekimas

Tiekti 16 - 18 °C  prie jautienos šonkauliukų su porto vyno glazūra, anties krūtinėlės kepsnio arba kietųjų sūrių.

Vertinimas

91 / 100

Robert Parker

Jums galėtų patikti