Raudonasis sausas
Tai vynas kuris apkeliauja pusė pasaulio prieš tapdamas pasiekiamas savo pirkėjui. Vyno statinių kelionė prasideda D. Britanijoje, iš kurios keliauja per Ispaniją, Portugaliją. Vėliau, Karibų, Barbadosos salas ir Dominikos Respubliką, kol galiausiai grįšta į pradžios tašką.
Kruopščiai nurinktas vynuogių derlius, nesutraiškytos uogos yra išspaudžiamas pačioje vyninėje. Alkoholinė vyno fermentacija yra spontaninė, t.y. nėra naudojamos selektyvios mielių kultūros. Po fermentacijos vynas išpilstytas į statines ir iškeliauja į brandinimo "kelionę". Maždaug po 10 mėn. brandinimo neskaidrintas ir nefiltruotas vynas yra išpilstomas į butelius.
Gilios, tamsios granato spalvos vynas pasižymi intensyviu prisirpusių raudonų uogų aromatus. Burnoje juntamas itin subalansuotas, apvalus, pilno kūno vynas, kuriame juntamas kompleksiškas vaisiškumas bei šilkiniai taninai.
Patiekti 16-18 °C temperatūros prie jautienos mėsos troškinių su miško grybais, švelniai rūkytų jautienos dešrelių troškinio su raudonosiomis pupelėmis, žvėrienos troškinų su daržovėmis.
‚Château le Puy‘ vyninė įsikūrusi Bordo regione Prancūzijoje, dešiniajame krante netoli nuo garsiųjų Pomerol ir St. Emilion apeliacijų, mažiau žinomoje aukščiausioje Côtes de Bordeaux‘ apeliacijos dalyje, kur karaliauja ‚Merlot‘ vynuogė. Vyninė nuo 1610 metų priklauso Amoreau šeimai su 50 ha vynuogynų ir 60 ha pievų ir miškų, tam kad sukurtų vientisą ekosistemą, kurioje niekada nebuvo naudota jokių cheminių trąšų, pesticidų, ir praktiškai nebenaudojama sulfitų. Visa tai netrukdo padaryti stabilų, gaivų, tyrą vyną, kuris perteikia terroir charakteristikas ir puikiai bręsta. Bordo vyno apžvalgininkė Jane Anson, kuri po ‚Château le Puy‘ bazinio vyno ‚Cuvee Emilien‘ 100 metų degustacijos, kurios metu buvo ragaujamas vynas nuo 1917 iki 2016 metų, teigia, kad „tai neabejotinai yra viena iš Bordo vyninių, kuri sulaukia per mažai dėmesio“. Kito jų garsaus vyno „Retour des Îles“ dalis gamybos vyksta Atlanto vandenyne keliaujant burlaiviu nuo Bretanės per Lisaboną, Brazilija, Karibų ir Azorų salas, Didžiają Britaniją, Amsterdamą, Kopenhagą kol vėl sugrįžta į Bretanės Duarnenės uostą. Apie savitą vyninės filosofiją, vyno gamybą bus proga išgirsti vakarienės metu.