Raudonasis sausas
Šiuo metu "Château Pape Clément" vynuogynai užima 60 hektarų ploto. Čia vyrauja nuostabios aliuvinės terasos. Labai senas žvyras maišomas su neseniai (pasaulio istorijos mastu) nusėdusiu žvyru. Tai Garonos žvyras.
Be to, vynuogynas kultivuojamas taikant mikrosklypų metodą. Taip užtikrinamas itin tikslus valdymas ir labai atidžiai stebima vynuogių vystymosi raida. Būtent po kelių pastarųjų degustacijų pradedamas rankinis derliaus nuėmimas. Derliaus nuėmimo eiliškumas nustatomas atsižvelgiant į vynuogių veislių ir sklypų brandą. Malolaktinė fermentacija vykdoma statinėse (2/3 naujų ir 1/3 kartą naudotų statinių). Vynas brandinamas 18 mėnesių prancūziško ąžuolo statinėse.
Šis vynas aromatingas, dominuoja triufelių ir grafito kvapai. Raudonųjų ir juodųjų vaisių derinys puikiai atsiskleidžia burnoje, ilgas ir išraiškingas poskonis lydimas subtilių žolelių akcentų.
Tiekti 16-18 °C prie jautienos kepsnio, pyrago su miško grybais arba brandintų sūrių.