Vilnius

Klaipėda

  • James Suckling

    95-96 / 100

Château Smith Haut Lafitte Les Hauts de Smith Blanc Pessac-Léognan AOC 2020

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Baltasis sausas

Château Smith Haut Lafitte Les Hauts de Smith Blanc Pessac-Léognan AOC 2020

70,00

Aprašymas

Vynas gaminamas tik iš Sauvignon Blanc vynuogių, surinktų rankomis. Sulčių spaudimas vykdytas bedeguoninėje aplinkoje, naudojant inertines dujas, stengiantis išsaugoti vynuogių aromatinį potencialą. Fermentuos sultys ąžuolo statinėse,vėliau vynas 10 mėn. laikytas su mielėmis ( 50% naujose statinėse). Sodrus, citrinų spalvos vynas kvepia kriaušėmis, citrinžole, gaiviais ananasais, citrinomis, kuriuos papildo šlapio akmens, mandarinų žievelės ir titnago natos. Burnoje vynas yra sotus, šiek tiek riebios tekstūros, bet su šviežia rūgštimi. Aromatus burnoje papildo tropinių vaisių ir mandarinų skoniai. Vynas turi ilgą ir intensyvų poskonį.

Patiekimas

Patiekti 10 - 12 °C temperatūros prie kepto oto kepsnio kaparėlių padaže, minkštųjų sūrių, šviežių daržovių salotų.

Vertinimas

95-96 / 100

James Suckling

A tight, phenolic white with light tannins that give the wine form and balance. It’s full-bodied and lightly chewy with dried apple, lemon and peach. Minerally and chewy. Flavorful. From organic grapes. 90 sauvignon blanc, 5% sauvignon gris and 5% semillon.

Apie gamintoją

Château Smith Haut Lafitte šiuo metu - vienas sėkmingiausių Pessac-Léognan apeliacijos vyno ūkių. Nepaisant ilgos 800 metų istorijos šis ūkis itin aukšta vyno kokybe negarsėjo, tačiau viskas pasikeitė, kuomet 1990 metais jį įsigijo Daniel ir Florence Cathiard. Buvę slidinėjimo čempionai bei sporto parduotuvių tinklo savininkai negailėdami lėšų ėmė renovuoti bei modernizuoti vyno ūkį, kuris dabar gali pasigirti daugiapakope vynuogių perrinkimo sistema (vynuogės atrenkamos tiek rankomis, tiek pasitelkiant optinį rūšiavimo įrenginį), nuosava brandinimo statinių dirbtuve, bei itin modernia vynine, kurioje žaliavos perkėlimui pasitelkiama gravitacija, o vynų fermentacija vyksta 30-yje skirtingų fermentavimo talpų. Vynuogynuose darbas taip pat vyksta siekiant aukščiausios kokybės - derlius skinamas tik rankomis, vynuogės auginamos ir prižiūrimos vadovaujantis ekologijos bei biodinaminės vynuogininkystės principais. Visos šios investicijos nenuėjo veltui - nuo 2000 metų tiek baltųjų, tiek raudonųjų vyninės vynų kokybė ėmė neįtikėtinai kilti.

Château Smith Haut Lafitte Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti