Baltasis sausas
Gyvybingas, subtiliai vaisiškas, minerališkas vynas daromas iš trijų vynuogynų, kurie auga skirtinguose dirvožemiuose, vyraujanti dirva - suakmenėjęs molis. Vynmedžiai susodinti gana tankiai.
Po fermentacijos nerūdijančio plieno talpose, vynas 3 mėn. laikomas su mielėmis.
Prinokusių citrusinių vaisių, baltųjų kaulavaisių, juodųjų serbentų šakelių, rabarbarų, baltųjų serbentų, baltojo pipiro aromatų. Lengvas, traškus, ilgo poskonio.
Likutinis cukrus vyne -1g/l
Rūgšties kiekis -6,2g/l.
Tiekti 10–12 °C kaip aperityvą, prie baltos žuvies patiekalų, šparagų, artišokų, lengvų sūrių.
Henri Bourgeois Vyninė, įsikūrusi Chavignol miestelyje, yra viena svarbiausių Sancere, Luaros slėnyje. Ūkį valdo jau dešimta Burgeois šeimos karta, o viskam vadovauja energingasis Jean - Marie Bourgeois. Kažkada teturėję 2 ha, o dabar vyninei priklauso net 65 ha vynuogynų geriausiuose Sancere, Puillly- Fume šlaituose. Luaros slėnis pasižymi ypatinga dirvožemių įvairove, kuri subtiliai veikia čia auginamas vynuoges ir iš jų gaunamus vynus. Pats vyndarys Jean-Marie Bourgeois remiasi sena šeimos tradicija ir nesistengia vyno „pagaminti“, o tik padeda per vyną atsiskleisti unikalioms Luaros slėnio sąlygoms: dėl čia esančios skirtingo tipo dirvožemių ir mikroklimatų įvairovės (terroir) vyndarys gali sukurti skirtingus, išraiškingo stiliaus vynus iš šio regiono tradicinės Sauvingnon Blanc vynuogės. Šios vyndarių šeimos vynai yra tradiciškai brandinami ąžuolinėse statinėse, kurios papildo vaisiškai, citrusiškai kvepiančius vynus subtiliais sviesto, šviežių kepinių aromatais. http://www.clos-henri.com/ http://www.henribourgeois.com/