Putojantis sausas
Šis putojantis vynas sukurtas tradiciniu metodu, išlaikant subtilią pusiausvyrą tarp gyvybingumo ir elegancijos. „Solange“ – vardas, pagerbiantis Bourgeois šeimos matriarchę, kurios garbei šis vynas ir pavadintas.
Vynas brandintas su mielių nuosėdomis: 10 mėnesių – dalis nerūdijančio plieno talpose, kita dalis – senose ąžuolo statinėse, kurios suteikia papildomo kompleksiškumo. Antrinė fermentacija vyko butelyje, vynas su mielėmis laikytas dar 18 mėnesių, kad išryškėtų jo struktūra ir aromatinė paletė.
Aromate atsiskleidžia minerališka baltųjų vaisių šerdis, persipinanti su citrusinių vaisių natomis. Lengvas spaudimas neperduoda vynui spalvos, tačiau išsaugo subtilius pikantiškus, žemiškus ir skrudinimo niuansus.
Tiekti 6-8 °C temperatūros prie austrių, jūros gėrybių arba aperityvui.
„Clos Henri“ – 2000 metais prancūzų šeimos Bourgeois įkurta vyninė. 109 hektaruose vynuogynų Marlboro slėnyje veši 'Sauvignon Blanc' ir 'Pinot Noir', iš kurių gaminami premium lygio vynai. Šio projekto Bourgeois ėmėsi drąsiai, nes jau dešimt šeimos kartų yra „perkandusios“ minėtų vynuogių ypatumus Prancūzijos Luaros slėnyje. Vietiniai Marlboro vyndariai susidomėję sekė, kaip garsus Sansero vyndarys sodins vynuoges ir gamins vyną ir, žinoma, didžiavosi, kad būtent jų regioną išsirinko prancūzas. „Clos Henri“ vardas buvo duotas dėl dviejų priežasčių: pirma, pagerbti Bourgeois šeimos pradininką Henri, antra, "clos" – tai išskirtinis vynuogynas. Senąja prancūzų kalba jis reiškia seną paprotį apjuosti unikalių vynuogynų ribas siena arba tvora. „Clos Henri“ sklypas, kuriame yra trijų rūšių dirvožemis ir unikalios kalvos, taip pat yra uždaras, todėl visiškai atitinka pavadinimo reikšmę.