Raudonasis sausas
Šio ‘Pinot Noir’ aromatai ryškūs, dominuoja nokių mėlynių ir vaisių akcentai. Burnoje išsiskiria braškių, vyšnių natos, kurios puikiai papildo sodrią vyno tekstūrą. Taninai, švelnūs, velvetiniai, jiems kompleksiškumo akcentų suteikia grybo ir odos užuominos. Tai gilus, ilgai išliekančio poskonio vynas.
Tiekti 14-16° C prie tuno tartaro, antienos kepsnių, ant griliaus keptų dešrelių, daržovių troškinių su miško grybais.
A deep garnet color, this single-vineyard Pinot bursts with a beautiful array of aromas. The toasted baking spice, dried violet and milky coffee aromas mingle with supple dark berry fruit. The same supple fruit is at the fore on the satiny palate, tempered by a spine of savory, fine-grained tannins. It's primary and quite delicious now, especially after a quick decant, but could go the long haul until 2031.
„Clos Henri“ – 2000 metais prancūzų šeimos Bourgeois įkurta vyninė. 109 hektaruose vynuogynų Marlboro slėnyje veši 'Sauvignon Blanc' ir 'Pinot Noir', iš kurių gaminami premium lygio vynai. Šio projekto Bourgeois ėmėsi drąsiai, nes jau dešimt šeimos kartų yra „perkandusios“ minėtų vynuogių ypatumus Prancūzijos Luaros slėnyje. Vietiniai Marlboro vyndariai susidomėję sekė, kaip garsus Sansero vyndarys sodins vynuoges ir gamins vyną ir, žinoma, didžiavosi, kad būtent jų regioną išsirinko prancūzas. „Clos Henri“ vardas buvo duotas dėl dviejų priežasčių: pirma, pagerbti Bourgeois šeimos pradininką Henri, antra, "clos" – tai išskirtinis vynuogynas. Senąja prancūzų kalba jis reiškia seną paprotį apjuosti unikalių vynuogynų ribas siena arba tvora. „Clos Henri“ sklypas, kuriame yra trijų rūšių dirvožemis ir unikalios kalvos, taip pat yra uždaras, todėl visiškai atitinka pavadinimo reikšmę.