Baltasis sausas
Waimaunga Marlborough Sauvignon Blanc vynas, šokantis puikią tyrumo ir drąsos liniją, daromas iš atskiro Waimaunga vynuogyno, augančio sluoksniuoto molio dirvožemyje. Dosnus, tačiau rafinuotas vynas įtraukia į agrastų, citrusinių vaisių, pomidorų šakelių aromatų sūkurius. Vynas minerališkas.
85% vyno fermentacijos vyko nerūdijančio metalo talpose, 15% senose prancūziško ir 600L austriško ąžuolo talpose. Vynas 8 mėn. laikytas su mielių nuosėdomis. Vyno balanso užtikrinimui prieš išpilstant į butelius, vynas 6 mėn. brandintas mažose ir didelėse ąžuolo talpose.
Tiekti 10–12 °C kaip aperityvą, prie baltos žuvies patiekalų, šparagų, artišokų, Brie sūrių, austrių.
"Complex, dry, layered, new, taut. A wine of texture and mouthfeel with citrus and mineral, floral and a gentle fruit spice quality. A fabulous example, very young and needs time. Excellent food wine, lees work excellent."
„Clos Henri“ – 2000 metais prancūzų šeimos Bourgeois įkurta vyninė. 109 hektaruose vynuogynų Marlboro slėnyje veši 'Sauvignon Blanc' ir 'Pinot Noir', iš kurių gaminami premium lygio vynai. Šio projekto Bourgeois ėmėsi drąsiai, nes jau dešimt šeimos kartų yra „perkandusios“ minėtų vynuogių ypatumus Prancūzijos Luaros slėnyje. Vietiniai Marlboro vyndariai susidomėję sekė, kaip garsus Sansero vyndarys sodins vynuoges ir gamins vyną ir, žinoma, didžiavosi, kad būtent jų regioną išsirinko prancūzas. „Clos Henri“ vardas buvo duotas dėl dviejų priežasčių: pirma, pagerbti Bourgeois šeimos pradininką Henri, antra, "clos" – tai išskirtinis vynuogynas. Senąja prancūzų kalba jis reiškia seną paprotį apjuosti unikalių vynuogynų ribas siena arba tvora. „Clos Henri“ sklypas, kuriame yra trijų rūšių dirvožemis ir unikalios kalvos, taip pat yra uždaras, todėl visiškai atitinka pavadinimo reikšmę.