Raudonasis sausas
Nedidelio ploto vynuogynuose derlius skintas rankomis, fermentacija truko 3 savaites nerūdijančio plieno talpose. Brandinimas - 4 metai, jokio kontakto su ažuolo statinėmis, naudoti tik nedideli kiekiai sulfitų. Kvepia oda, kailiu bei raudonomis uogomis, o burnoje vynas vaisiškas, tačiau tvirtų taninų.
Patiekti 16-18ºC temperatūroje prie ant griliaus keptų ėrienos ar jautienos kepsnių, kietųjų brandintų sūrių.
Britas Kristoferis ir vokietė Helga aštuntojo dešimtmečio garso režisieriai (hipių laikai, rokas, festivaliai) nuošaliame Portugalijos Cortem kaimelyje ekologiškai augina vynuoges, kurios jiems patinka: Cabernet Sauvignon, Tannat, Cabernet Franc, Pinot Noir, svajoja apie Sangiovese, neturi nė vienos ąžuolo statinės, nes negali sau to leisti - vyną nebrangiai parduoda vietiniams, studijuoja kultinę Clark Smith "Postmodern Winemaking" ir yra pačiame vyno madų smaigalyje, nes daro nealkoholišką, gaivų, neąžuolinį, su mažai sulfitų vyną.