Vilnius

Klaipėda

  • Robert Parker

    93-94 / 100

De Martino Cinsault Viejas Tinajas Itata 2018

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

De Martino Cinsault Viejas Tinajas Itata 2018

46.00

Aprašymas

Viejas Tinajas (senosios amforos) - dideli 100 metų senumo indai, kurie tradiciškai buvo naudojami vyno gamybai pietų Čilėje. De Martino darydami šį vyną atgaivina senąsias vyndarystės tradicijas fermentuodami ir brandindami senų Cinsault vynmedžių derlių restauruotose amforose.

Blyškios purpuro spalvos vynas pasižymi subtiliu raudonų uogų (aviečių bei braškių uogienės) aromatu, kurį papildo miško paklotės ir džiovintų gėlių natos. Burnoje vynas - gaivios ir intensyvios rūgšties, vidutinio svarumo, aviečių bei miško paklotės skonio ir ilgo poskonio.

 

Patiekimas

Tiekti 14-16 °C temperatūros prie laukinės paukštienos, mėsos ir daržovių troškinių, vidutinio kietumo sūrių.

Vertinimas

93-94 / 100

Robert Parker

The amphorae-fermented Cinsault sells like hotcakes, so I had to taste an unbottled sample of the 2018 Viejas Tinajas Cinsault, a wine first produced in 2011. 2018 was a cold and rainy year, and they harvested early, as rains complicated matters in mid-March. The wine is 11.7% alcohol and has moderate acidity, a characteristic of the grape. Sourced from dry-farmed vines planted in Guariligüe 33 years ago, the uncrushed grapes ferment in a carbonic maceration way in the terracotta amphorae for 15 days; the wine is kept in the amphorae through the winter and then is bottled unfiltered once malolactic fermentation has completed. This was not bottled in 2017, as the wine was strongly marked by the smoke from the fires that happened that year. The old amphorae seem to be more neutral after a few years, and the wines are not marked like they were in 2011. This is precise, expressive and fresh, with a wild character, very different from the other Cinsaults. It has a brothy, meaty touch on the palate that makes it very tasty. Clean and precise, with very good grip, 2018 has to be the finest vintage to date for this wine. They expect to fill some 12,100 bott

Apie gamintoją

„De Martino“ vyndarių tikslas – sukurti vyną, atspindintį vietinį terroir ir parodyti Čilės regionų įvairovę. Todėl „De Martino" vyndariai nuolat keliauja po skirtingas Čilės vietoves, ieškodami unikalių plotų individualaus, išskirtinio vyno gamybai. Jų norai ambicingi – įrodyti pasauliui, kad Čilėje gali būti daromas aukščiausios kokybės ir kategorijos vynas. Vyninės daromi vynai turi nemažai europietiškam vynui būdingų bruožų - jiems būdinga gaivi rūgštis, vaisiškų bei žemiškų natų dermė aromate bei skonyje, Naujojo Pasaulio vynams neįprastas minerališkumas. Siekdami parodyti Čilės išskirtinumą „De Martino“ tapo vienais geriausių Carmenere vynuogės specialistų ir pirmuoju gamintoju ėmusiu eksportuoti šios vynuogės vynus į užsienio šalis. Šiuo metu vyninė yra itin aukštai vertinama vyno kritikų bei mėgėjų, o jos daromi atskirų vynuogynų vynai patenka tarp geriausiai vertinamų vynų Čilėje.

Jums galėtų patikti