Vilnius

Klaipėda

  • Tim Atkin

    92 / 100

De Martino Semillon La Blanca Maipo 2019

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Baltasis sausas

De Martino Semillon La Blanca Maipo 2019

40,00

Aprašymas

Vynas daromas iš atskiro vynuogyno žavi savo elegancija ir grakštumu. Alkoholinė fermentacija vykdyta naudotose prancūziškose  ąžuolo statinėse. Vėliau vynas brandintas 12 mėn.su nuosėdomis 25hl ąžuolinėse talpose. Vynas tik šiek tiek filtruojamas prieš išpilstant. Ryškių citrusinių ir tropinių vaisių bei medaus natų vynas pasižymi puikiu balansu, platumu ir minkšta tekstūra bei gaiva. Ilgas brandinimo potencialas.

Patiekimas

Tiekti 10-12 °C prie jūros gėrybių, žuvies patiekalų, baltos mėsos lengvesnių patiekalų.

Vertinimas

92 / 100

Tim Atkin

Apie gamintoją

„De Martino“ vyninė – šeimos valdoma įmonė, įkurta 1934 m. Pietro De Martino, išeivio iš Italijos, kuris sukūrė idealias sąlygas gaminti vynus Maipo slėnyje. Vyninė nuolat investuoja į ekologinę vynininkystę bei tvarų ūkininkavimą, siekdama atskleisti Čilės regionų įvairovę ir autentišką terroir išraišką. Vyndariai nuolat keliauja po skirtingas Čilės vietoves, ieškodami unikalių plotų individualaus, išskirtinio vyno gamybai, siekdami įrodyti, kad Čilėje galima gaminti aukščiausios kokybės vynus. De Martino buvo pirmieji, ėmę eksportuoti „Carmenere“ vyną į užsienio šalis 1996 m., o šiuo metu jų daromi atskirų vynuogynų vynai nuolat sulaukia aukštų įvertinimų tiek iš vyno kritikų, tiek iš entuziastų bei profesionalų.

Vyno stilius

De Martino vynai pasižymi gaivia rūgštimi, vaisiškumu ir žemiškais akcentais bei išskirtiniu minerališkumu – savybėmis, kurios kiek rečiau sutinkamos Naujojo Pasaulio vynuose.

  • Carmenere – intensyvus, su subtiliomis prieskonių, dūmo ir žemiškų užuominų natomis, kurios harmoningai dera su minkštais taninais.
  • Chardonnay ir Syrah – elegantiški variantai, kuriuose tradicinių ąžuolo statinių įtaka suteikia vynams papildomo kompleksiškumo.

Prestižiniai vynuogynai

De Martino vynų gamybai naudojamos vynuogės auginamos unikaliuose Čilės regionuose:

  • Isla de Maipo – regionas su viduržemio jūros klimatu ir išskirtiniu, dirvožemiu, kuris suteikia vynams ypatingą charakterį.
  • Itata – tradiciniai vynuogynai, kuriuose taikomos klasikinės metodikos atskleidžia terroir autentiškumą.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Vynai brandinami tiek moderniomis, tiek tradicinėmis technologijomis, leidžiančiomis išlaikyti jų autentiškumą ir pabrėžti vietos terroir. Nors dauguma De Martino vynų yra geriami iš karto, kai kurie variantai turi potencialą ilgai bręsti, įgaudami dar daugiau kompleksiškų natų.

De Martino

De Martino

Čilė Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti