Baltasis sausas
Vynas gaminamas iš atskiro „Tres Volcanes“ vynuogyno, augančio Malleco provincijoje tarp Andų kalnagūbrio ir Nahuelbuta kalnagūbrio. Tai naujas vyno regionas, kuris dar tik pradeda formuotis. Klimatas- didelis kritulių kiekis ir trumpas auginimo sezonas yra sudėtingas regionas vynuogių augintojams, tačiau čia gaminami traškūs, švieži vynai pamažu pradeda traukti tarptautinį dėmesį. Sultys spaudžiamos iš pilnų kekių. Fermentacija ir brandinimas 16 mėn. vykdytas naudotose ąžuolo statinėse. Vynas pasižymi prinokusių citrusinių vaisių ir žaliųjų obuolių aromatais su lazdyno riešutų bei dūmų natomis, kurios suteikia vynui kompleksiškumo. Vidutinio kūno, švelnios kreminės tekstūros ir traškios rūgšties. Minerališkas, ilgai išliekančio poskonio.
Pagaminti tik 6577 buteliai.
Tiekti 12 - 14 °C prie omaro, jūros lydekos, lašišos arba skrudintos vištienos.
„De Martino“ vyninė – šeimos valdoma įmonė, įkurta 1934 m. Pietro De Martino, išeivio iš Italijos, kuris sukūrė idealias sąlygas gaminti vynus Maipo slėnyje. Vyninė nuolat investuoja į ekologinę vynininkystę bei tvarų ūkininkavimą, siekdama atskleisti Čilės regionų įvairovę ir autentišką terroir išraišką. Vyndariai nuolat keliauja po skirtingas Čilės vietoves, ieškodami unikalių plotų individualaus, išskirtinio vyno gamybai, siekdami įrodyti, kad Čilėje galima gaminti aukščiausios kokybės vynus. De Martino buvo pirmieji, ėmę eksportuoti „Carmenere“ vyną į užsienio šalis 1996 m., o šiuo metu jų daromi atskirų vynuogynų vynai nuolat sulaukia aukštų įvertinimų tiek iš vyno kritikų, tiek iš entuziastų bei profesionalų.
Vyno stilius
De Martino vynai pasižymi gaivia rūgštimi, vaisiškumu ir žemiškais akcentais bei išskirtiniu minerališkumu – savybėmis, kurios kiek rečiau sutinkamos Naujojo Pasaulio vynuose.
Prestižiniai vynuogynai
De Martino vynų gamybai naudojamos vynuogės auginamos unikaliuose Čilės regionuose:
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vynai brandinami tiek moderniomis, tiek tradicinėmis technologijomis, leidžiančiomis išlaikyti jų autentiškumą ir pabrėžti vietos terroir. Nors dauguma De Martino vynų yra geriami iš karto, kai kurie variantai turi potencialą ilgai bręsti, įgaudami dar daugiau kompleksiškų natų.