Baltasis sausas
Svarus, intensyvus, vaisiškas sausas baltasis vynas kvepia sodo obuoliais, liepų žiedais, poskonyje juntama šlapio akmens nata. Burnoje vynas vidutinio svarumo, energingos rūgšties. Turi puikų brandos potencialą.
Gamintojas vyną siūlo tiekti Patiekti 11-13 °C temperatūros prie griliuje keptos žuvies.
Offering up aromas of pear, toasted almonds and dried white flowers, the 2018 Nuits-Saint-Georges Les Argillats is medium to full-bodied, deep and chalky, with tangy acids and a muscular chassis of structuring dry extract. Still tightly wound after its recent bottling, it displays considerable potential.
Nuo 1991 metų šį 9ha Burgundijos ūkį valdo Jean-Pierre Guyonas, kuriam neseniai ėmė talkinti ir broils Michelis. Domaine Guyon Vosne Romanee vietovėje dar nuo 2006-ųjų vynuoges augina laikydamiesi ekologiškos praktikos, tačiau ūkis sertifikuotas tik 2012 metais. Kiekvienam vynui derlius atidžiai perrenkamas net 3 kartus. Nuo 2010 metų Jean-Pierre atsigręžė į istorinę praktiką fermentacijai naudoti sveikas kekes su koteliais. Atidaus vynuogių puoselėjimo vynuogyne dėka koteliai pilnai susirpsta ir ne tik praturtina vyno skonį, bet ir leidžia nenaudoti sulfitų iki pat vyną išpilstant į butelius. Alkoholinė ir malolaktinė fermentacijos vyksta vienu metu, o iškilusi vynuogių kepurė žemyn nuspaudžiama nedaugiau nei kartą per dieną. Prieš išpilstant vynas nefiltruojamas. Jean-Pierre mano, kad minimali intervencija vyndarystės metu išryškina unikalius skirtingų vynuogynų charakterius.