Baltasis sausas
Vynas daromas iš Domaine Servin priklausančio senų vynmedžių plotelio Blanchots Grand Cru vynuogyne fermentuojant ir brandinant jį tik plieno talpose.
Vidutinio intensyvumo citrinos spalvos vynas kvepia kriaušių, gerai sunokusių antaninių obuolių bei obelų žiedų kvapais. Burnoje - puikiai subalansuotas, kompleksiškas, sodraus skonio ir ilgo minerališko poskonio.
Tiekite 10-12 °C su kreminiu padažu, pagardintu sraigėmis, austrėmis, vėžiagyviais, riebia žuvimi ar paukštiena.
Servin šeima reziduoja Chablis regione nuo 1654 metų ir didžiąją laiko dalį skyrė vynuogių auginimui ir vyndarystei. Ūkiui priklauso 32 ha vynuogynų, iš jų nemaža dalis Premier ir Grand Cru vynuogynuose. Kai vyninei pradėjo vadovauti Fransua Servinas, kasmet kokybė akivaizdžiai gerėja. Jis naujai užsodino vynmedžius, laikydamasis žymiai didesnio tankumo, nei tai įprasta regione ir to pasekoje išgavo ypatingą uogų koncentraciją; geriausiuose Servin turimuose plotuose derlius renkamas tik rankiniu būdu. Fransua stengiasi derinti tradicinės ir moderniosios vyndarystės metodus, naudoja plienines fermentacijos talpas, tačiau nemažai jo vynų turi ir ąžuolo „prisilietimo“, o Grand Cru vynai beveik visi fermentuoti ąžuolo statinėse. http://www.domaine-servin.net/