Baltasis sausas
Vynas daromas iš atskiro "Les Clos" Grand Cru vynuogyno, esančio pietų/pietvakarių Serein upės pakrančiuose. Jame augančių vynuogynų amžius virš 40 metų. Vynmedžiai auga kalkingo molio dirvožemyje su kimeridžio-mergelio sluoksniu, kuris dažnai yra gana arti paviršiaus. Dirvožemį sudaro milijardai mažų fosilizuotų austrių lukštų.
Vyno fermentacija ir brandinimas vyksta prancūziško ąžuolo statinėse 15 mėn. Melolaktinis virsmas pilnai įvykdytas.
Vynas geltonos spalvos su žalsvai pilkšvais atspalviais. Prinokusių baltų vaisių, citrusų, vanilės prieskonių aromato su lengvais ąžuolo niuansais. Burnoje sodrus, elegantiškas, kompleksiškas, apvalus. Energingą rūgštį praturtina nokūs džiovintų obuolių, žaliosios citrinos ir medaus skoniai. Vynas subalansuotas, ilgo poskonio.
Patiekti 10 - 12 °C temperatūros prie sraigių, austrių, vėžiagyvių, riebesnės žuvies, naminės paukštienos patiekalų. Tinka kaip aperityvas.
Servin šeima reziduoja Chablis regione nuo 1654 metų ir didžiąją laiko dalį skyrė vynuogių auginimui ir vyndarystei. Ūkiui priklauso 32 ha vynuogynų, iš jų nemaža dalis Premier ir Grand Cru vynuogynuose. Kai vyninei pradėjo vadovauti Fransua Servinas, kasmet kokybė akivaizdžiai gerėja. Jis naujai užsodino vynmedžius, laikydamasis žymiai didesnio tankumo, nei tai įprasta regione ir to pasekoje išgavo ypatingą uogų koncentraciją; geriausiuose Servin turimuose plotuose derlius renkamas tik rankiniu būdu. Fransua stengiasi derinti tradicinės ir moderniosios vyndarystės metodus, naudoja plienines fermentacijos talpas, tačiau nemažai jo vynų turi ir ąžuolo „prisilietimo“, o Grand Cru vynai beveik visi fermentuoti ąžuolo statinėse. http://www.domaine-servin.net/