Baltasis sausas
Kavalieros Assyrtiko vynui gaminti naudojamos daugiau nei 60 metų senumo vynmedžių vynuogės iš atskirų vynuogynų. Fermentacija vykdyta nerūdijančio plieno talpyklose. 18 mėnesių vynas brandintas tose pačiose talpyklose, kartu su mielių nuosėdomis.Šviesiai gelsvos spalvos. Intensyvaus prinokusių citrinų, mandarinų ir džiovintų rozmarinų, titnago aromatų. Burnoje vynas vientiso kūno su išraiškinga citrusine rūgštimi ir minerališku, geltonųjų vaisių poskoniu.
Brandinimo potencialas 10+ metų.
Likutis cukraus kiekis - 2,5g/l
Rūgšties kiekis - 5,9g/l.
Patiekite 12 - 14 °C prie žuvies patiekalų: austrių, vėžiagyvių ar raviolių su rikotos sūriu, vištienos krūtinėlės pagardintos apelsinų padažu, ožkos sūrio.
A fresh assyrtiko with aromas of lemons, pineapples, white pepper and wild herbs. Crisp and vibrant with a medium body and long, clean and mineral finish. Drink now or hold.
„Domaine Sigalas“ vyninė įsikūrusi vaizdingoje Oia lygumoje, šiaurinėje Santorinio salos dalyje. Vyninė valdo 40 ha vynuogynus, kuriuose vynuogės auginamos tvariai. Metinė vyninės produkcija siekia 200 000 butelių. Visi vynai gaminami skiriant didelį dėmesį Santorino ir kaimyninėms Kiklado saloms. „Domaine Sigalas“ yra vienas ryškiausių graikiškų vynų eksportuotojų, o jų vynai puikiai vertinami pasaulio vyno ekspertų. Paris Sigalas, novatoriškas vyndarys, pritaikęs matematiką ir kitas naujoves enologijoje ir vynuogininkystėje, iškėlė Santorinio vynus į tarptautinį lygį. 1991 m. „Santorini Assyrtiko“ buvo pirmasis jo derlius ir pirmasis vynas, pažymėtas saugoma kilmės vietos nuoroda, žymintis „Domaine Sigalas“ veiklos pradžią. Vyninė yra žinoma kaip viena reikliausių Santorinio vyno daryklų, nuolat eksperimentuojanti vynuogyne ir rūsyje, siekdama išgauti geriausią kokybę ir išskirtinumą. Inovacijos ir techninis išprusimas dera su senovės Santorinio salos auginimo tradicijomis. Visi vynuogių auginimo sprendimai pagrįsti Paris Sigalas principu – „dinamiška tradicijų evoliucija“.
Vyno stilius
„Domaine Sigalas“ vynai pasižymi išskirtiniu charakteriu, atspindinčiu Santorinio terroir unikalumą. Tai minerališki, gaivūs ir aromatingi vynai, puikiai tinkantys prie jūros gėrybių ir kitų lengvų patiekalų.
Prestižiniai vynuogynai
„Domaine Sigalas“ valdo vynuogynus, esančius Santorinio saloje, garsėjančioje savo unikaliu vulkaniniu terroir:
Šie vynuogynai pasižymi unikaliu dirvožemiu ir klimatu, kurie suteikia vynams išskirtinį charakterį.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
„Domaine Sigalas“ balti vynai dažniausiai geriami jauni, kad būtų galima mėgautis jų gaivumu ir aromatais. Raudonieji vynai turi potencialą bręsti keletą metų.