Raudonasis sausas
Vynas daromas iš atskiro labai mažo 70 metų Ardèche vynuogyno. Savaitė maceracijos su 100 % šakelių, Vyno fermentacija ir brnadinimas vyko 600 litrų ąžuolo statinėse. Vynas be pridėtinių sulfitų.Granitinis dirvožemis. Vynas kvepia mėlynėmis, gervuogėmis, slyvų padažu, eukaliptu, dancongo arbata.
Tiekti 16-18 °C temperatūros su žvėrienos, ėrienos ar keptos jautienos patiekalais, mėsos troškiniais, kietais brandintais sūriais.
Ericas Tixier garsėja savo 12 ha vynuogynų, augančių abiejuose Ronos upės krantuose (kairiajame krante – Brézème apeliacijoje, ant bene vienintelės kalkakmenio kalvos regione, ir dešiniajame krante – granitiniame Ardèche apeliacjos dirvožemyje) ir Uvezo (Ouvèze) upės slėnyje. Dirbdamas dviejuose skirtinguose terroir, Ericas stengiasi nemaskuoti nė menkiausios jo išraiškos. Todėl jo idealas – gerai prinokusios, išraiškingos, tačiau ne itin daug cukraus prikaupusios vynuogės ir kuo daugiau gaivos. Vynas brandinamas didelėse, senose, taigi skonio nekeičiančiose statinėse arba betoninėse talpose. Kaip ištikimas božoliečio J. Chauvet mokinys, Ericas Texier, savaime suprantama, laukia savaiminės fermentacijos, misa – su kekių šakelėmis, sulfitų prideda tik jei reikia, prieš pilstydamas į butelius, vyno nefiltruoja ir neskaidrina. Vynuogyne Ericas nelinkęs vadovautis Rudolfo Steinerio filosofija, nes mano jį buvus rasistinių pažiūrų. E. Texier pakanka ekologinių taisyklių, papildomai tarp vynuogių eilių sėja daržoves, kurių ūgtelėjusius daigus gegužę privoluoja, taip patręšdamas dirvą.
Vyno stilius
„Eric Texier“ vynai pasižymi išskirtiniu terroir atspindžiu, natūralumu ir gaivumu. Tai vynai, kuriuose dominuoja vaisiškumas, minerališkumas ir elegancija.
Prestižiniai vynuogynai
„Eric Texier“ vyninei priklauso prestižiniai vynuogynai, išsidėstę skirtinguose Ronos slėnio terroir:
Šiuos prestižinius vynuogynus papildo ir kiti sklypai, kuriuose auginamos vietinės vynuogių veislės.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
„Eric Texier“ vynai yra gaminami siekiant išlaikyti natūralų vaisiškumą ir gaivumą. Dauguma vynų yra geriami jauni, tačiau kai kurie raudonieji vynai turi potencialą bręsti keletą metų. Vynai brandinami didelėse, senose statinėse arba betoninėse talpose.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros