Vilnius

Klaipėda

F. Mikulski Bourgogne Aligote AOC 2022

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Baltasis sausas

F. Mikulski Bourgogne Aligote AOC 2022

50,00

Aprašymas

1,5 ha ploto vynuogyne praktikuojama organinė vyndarystė (tačiau vynuogynas nėra sertifikuotas). Pirmieji vynmedžiai pasodinti 1929- aisiais metais Francois Mikulski senelio. Apatinėje šlaito dalyje, kaip įprasta, vyrauja sąnašinis dirvožemis. 

Vynas brandintas nerūdijančio plieno talpose, kartu su mielių nuosėdomis. Minerališkas, gaivus baltasis vynas kvepia kalnų medumi, lazdyno riešutais, mandarinais. Burnoje juntami nokių kriaušių ir obuolių aromatai, sausinantis minerališkumas bei gaivi rūgštis, ilgas finišas. Vyną rekomenduojama ragauti jauną, siekiant išsaugoti vaisišką charakterį, tačiau galimas ir tolimesnis brandinimas butelyje. 

Patiekimas

Tiekti 10-12 °C prie jūros gėrybių, picos arba vištienos su grietinėlės ir žalumynų padažu.

Apie gamintoją

Vyninei „François Mikulski“ vadovaujantis išeivio iš Lenkijos sūnus François savo neįprastą regione pavardę pavertė pranašumu. Jo gaminamas vynas išsiskiria ne tik skoniu, bet ir išvaizda – ant paprasto vienspalvio butelio baltais dažais tarsi kreida teužrašytas vyndario vardas, pavardė bei vynuogynas. Kadangi šeimos vyninė įsikūrusi Merso (Meursault) apylinkėse, tai ir specializuojasi daugiausia šio kaimelio pavadinimą turinčio ryškaus skonio baltojo vyno gamyboje. Tačiau François augina ir šiek tiek ‘Pinot Noir‘ vynuogių.Šiuo metu šeima valdo 9 hektarus vynuogynų, iš kurių trys ketvirtadaliai skirti baltųjų vynuogių veislėms. Auginamos Merso kaimeliui būdingos ‘Chardonnay‘ ir du nedideli 1929 ir 1948 metais pasodinti ‘Aligote‘ vynuogynai. Likę kiek daugiau nei 2 hektarai užsodinti ‘Pinot Noir‘ vynuogėmis. Gamindamas vyną François Mikulski stengiasi išsaugoti auginimo vietai ir vynuogių veislei būdingas savybes. Tam jis pasitelkia ekologinės vyndarystės būdus. Po itin atidžios kekių atrankos skinant derlių vynuogės atskiriamos nuo kotelių ir pneumatiniu presu švelniai išspaudžiamos. Fermentacijai naudojamos natūralios mielės. Brandinimas statinėse trunka 10–12 mėnesių, tačiau kad ąžuolas neužgožtų vynuogynui būdingo skonio François naudoja ne daugiau kaip 20 proc. naujų statinių.

Domaine François Mikulski

Domaine François Mikulski

Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti