Putojantis sausas
Vynas daromas tradiciniu metodu. Rankomis rinktos ir kruopščiai atrinktos vynuogės švelniai spaudžiamos. Vyno gamybai naudotos tik pirmo spaudimo sultys. Alkoholinė ir malokatinė fermentacija vykdyta metalo talpose atskirai visų trijų veislių. Sumaišius ir išpilsčius į butelius vynas 12 mėn. laikytas su mielėmis 12–15 °C temperatūroje.
Harmoningas, elegantiškas klasikinio metodo putojantis vynas kvepia citrinmedžių žiedais, geltonaisiais obuoliais ir slyvomis, melionais, kedrinėmis pinijomis, baltosiomis trešnėmis. Vynas žaismingas, gaivus, pilnas.
Vyninei „François Mikulski“ vadovaujantis išeivio iš Lenkijos sūnus François savo neįprastą regione pavardę pavertė pranašumu. Jo gaminamas vynas išsiskiria ne tik skoniu, bet ir išvaizda – ant paprasto vienspalvio butelio baltais dažais tarsi kreida teužrašytas vyndario vardas, pavardė bei vynuogynas. Kadangi šeimos vyninė įsikūrusi Merso (Meursault) apylinkėse, tai ir specializuojasi daugiausia šio kaimelio pavadinimą turinčio ryškaus skonio baltojo vyno gamyboje. Tačiau François augina ir šiek tiek ‘Pinot Noir‘ vynuogių.Šiuo metu šeima valdo 9 hektarus vynuogynų, iš kurių trys ketvirtadaliai skirti baltųjų vynuogių veislėms. Auginamos Merso kaimeliui būdingos ‘Chardonnay‘ ir du nedideli 1929 ir 1948 metais pasodinti ‘Aligote‘ vynuogynai. Likę kiek daugiau nei 2 hektarai užsodinti ‘Pinot Noir‘ vynuogėmis. Gamindamas vyną François Mikulski stengiasi išsaugoti auginimo vietai ir vynuogių veislei būdingas savybes. Tam jis pasitelkia ekologinės vyndarystės būdus. Po itin atidžios kekių atrankos skinant derlių vynuogės atskiriamos nuo kotelių ir pneumatiniu presu švelniai išspaudžiamos. Fermentacijai naudojamos natūralios mielės. Brandinimas statinėse trunka 10–12 mėnesių, tačiau kad ąžuolas neužgožtų vynuogynui būdingo skonio François naudoja ne daugiau kaip 20 proc. naujų statinių.