Raudonasis sausas
Felton Road Pinot Noir Calvert vynuogės išaugintos dirvožemyje, kur dominuoja sąnašos ir liosas. Vynuogynai apsupti aukštų kalnų. Čia dienos karštos, o naktys vėsios. Susidaro išskirtinės sąlygos vynuogėms augti. Taikomi biodinaminės žemdirbystės metodai, tarp vynuogių eilių auginami dengiamieji augalai, kad būtų palaikoma drėgmė ir išsaugota natūrali terroir pusiausvyra. Derlius nuimamas rankomis, užtikrinant optimalią vaisių kokybę.
Felton Road Pinot Noir Calvert vynmedžiai apgenimi paliekant maždaug 25 % sveikų kekių. Po 8-10 dienų prasideda 21-23 dienas trunkanti fermentacija su vietinėmis mielėmis ir odelėmis. Po to vynas 16 mėnesių brandinamas ąžuolo statinėse, iš kurių 30 % yra naujos. Vynas išpilstomas į butelius be skaidrinimų ir filtravimo.
Vynas daromas taikant biodinaminės žemdirbystės principus, jis yra sertifikuotas „Demeter“. Subtilus gėlių ir rožių žiedlapių, džiovintų žolelių, mišrių prieskonių, šokolado dėžutės ir elegantiško kompleksiškumo pilnas „Pinot Noir“ aromatas, kurį palaiko švelnių taninų struktūra.
Tiekti 14-16° C prie tuno tartaro, antienos kepsnių, ant griliaus keptų dešrelių, daržovių troškinių su miško grybais.
Fantastic clarity and transparency in this wine with fresh strawberries and cherries. So bright. Medium to full body with very fine tannins that are integrated and energetic. From biodynamically grown grapes with Demeter certification.
Nepaisant to, kad tai nedidelis šeimos valdomas ūkis, Felton Road yra bene labiausiai žinomas Naujosios Zelandijos 'Pinot Noir' vyndarys. Visi ūkiui priklausantys vynuogynai yra prestižinėje Centrinio Otago į šiaurinę pusę orientuotoje vietovėje vadinamoje "Elms Bannockburn Vineyard". Nuo 2000-ųjų metų visi vynmedžiai prižiūrimi laikantis ekologinės bei biodinaminės vynuogininkystės standartų. Pagrindinis vyndarys Blair Walter anksčiau su 'Pinot Noir' uogomis dirbo Oregono valstijoje JAV bei klasikinio vyno gamybos paslaptis krimto Burgundijoje. Ūkyje uogos skinamos tik rankomis. Į šlaitą integruotoje trijų aukštų vyninėje procesai vyksta nenaudojant siurblių - tik gravitacinės tekmės dėka. Fermentuojama nesukultūrintomis mielėmis. Vynas neskaidrinamas ir nefiltruojamas. Žymusis vyno kritikas James Suckling apie Felton Road atsiliepė taip: "Jei centrinį Otagą galima prilyginti Côte de Nuits, tai Bannockburn atitiktų Vosne-Romanée zoną, ir aš drąsiai galiu pasakyti, kad Felton Road būtų galima prilyginti garsiąjam DRC."