Šeimos armanjako istoriją pradėjo Jean'as Darroze - žymus ir aistringas regiono virtuvės šefas. Drauge su sūnumi Francis, puoselėdami šeimos kulinarinę kelionę, jie ėmė kolekcionuoti skirtingų regiono ūkių armanjakus. Vėliau, jau Francis sūnus Marc'as, prisijungė prie tėvo ir drauge jie tapo įžymiaisiais, vienos prancūzų rašytojos pramintais "Lobių Medžiotojais", nenuilstančiais šio auksinio skysčio gamybos paslapčių tyrinėtojais. Šiuo metu kompanijai vadovauja Marc'as. Darroze šeimos armanjakai pripažinti kaip vieni geriausiai vertinamų rinkoje.
Armanjakas 52 metus brandintas ąžuolo statinėse. Išpilstytas 1994 metais.
Auksinės spalvos su rudais atspalviais. Aromate dominuoja odos, prieskonių, karamelizuotų vaisių kvapai. Burnoje turtingo ir prieskoniško skonio, su šilkiniais taninais ir labai ilgu poskoniu.
Patiekti kaip didžestyvą, bet puikiai tinka prie tortilijų, antienos patiekalų, sūrių, juodojo šokolado.