Šeimos armanjako istoriją pradėjo Jean'as Darroze - žymus ir aistringas regiono virtuvės šefas. Drauge su sūnumi Francis, puoselėdami šeimos kulinarinę kelionę, jie ėmė kolekcionuoti skirtingų regiono ūkių armanjakus. Vėliau, jau Francis sūnus Marc'as, prisijungė prie tėvo ir drauge jie tapo įžymiaisiais, vienos prancūzų rašytojos pramintais "Lobių Medžiotojais", nenuilstančiais šio auksinio skysčio gamybos paslapčių tyrinėtojais. Šiuo metu kompanijai vadovauja Marc'as. Darroze šeimos armanjakai pripažinti kaip vieni geriausiai vertinamų rinkoje.
Armanjakas 52 metus brandintas ąžuolo statinėse. Išpilstytas 1995 metais.
Rudos spalvos su šviesiais atspalviais. Aromate skrudinimo ir kompleksiški brandos kvapai: džiovinti vaisiai, kakava, saldymedis, oda. Burnoje minkšta ataka, šilkiniai taninai ir ilgas poskonis.
Patiekti kaip didžestyvą, bet puikiai tinka prie tortilijų, antienos patiekalų, sūrių, juodojo šokolado.