Putojantis sausas
„Fifty One Degrees North“ yra mūsų prestižinis putojantis vynas. Tai vietos, laiko akimirkos ir šiuolaikinės anglų vyndarystės išraiška."
2016-ieji išskirtinio derliaus metai ir iš jo padarytas kompleksiškas, tankus, elegantiškas, neįtikėtinos struktūros vynas su puikiai subalansuota rūgštimi. Vynuogynai auga Kento ir Sasekso vynuogynuose 51 laipsnio platumos.
"Kruopščiai dirbant vynuogyne, vynmedžiai - daugiausia Burgundijos klonai – klesti šiame ribiniame klimate. Žengiame švelniai, leisdami prasiskverbti mūsų dirvožemio charakteriui, vėjui ir orui. Mūsų vynuogių derlius yra nedidelis, puikiai prinokęs ir intensyvaus skonio. „Fifty One Degrees North“ vynui atrenkamos tik geriausios uogos."
Šis išskirtinio derliaus vynas laikytas su mielių nuosėdomis daugiau nei šešerius metus. Fermentacija vyko 10 dienų 18-20 °C temperatūroje, naudojant specialias putojančio vyno mieles nerūdijančio plieno talpyklose ir 21% fermentuota senose ąžuolo statinėse.
Likutinis cukraus kiekis vyne: 10g/l/
Tiekti 6-8 °C temperatūros prie austrių, jūros gėrybių arba aperityvui.
„Gusbourne Estate“ yra prestižinė Anglijos vyninė, garsėjanti išskirtinių putojančių vynų gamyba. Jos vynuogynams, įsikūrusiems vaizdingoje Kento apylinkėje, būdingas unikalus mikroklimatas, idealiai tinkantis auginti tradicines šampano vynuogių veisles, tokias kaip ‘Chardonnay‘, ‘Pinot Noir‘ ir ‘Meunier‘.
Atsidavimas kokybei atsiskleidžia tiek tvarkant vynuogynus, tiek gaminant vynus. Nenuostabu, kad vyninė pelniusi daugybę apdovanojimų nacionaliniu ir tarptautiniu mastu.
Nors „Gusbourne Estate“ labiausiai žinomi dėl savo itin kokybiškų, puikų brandinimo potencialą turinčių angliškų putojančių vynų, vyninės asortimente - ir Anglijai tipiški 'Chardonnay' bei 'Pinot Noir' vynai, puikiai atspindintys šių vynuogių veislių vėsaus klimato veidus.